Vijesti
15. 8. 2019.

Na svetkovini Velike Gospe u Sinju: Atmosfera zajedništva i kršćanske solidarnosti - poticaj da radimo za Hrvatsku i svoj narod

Na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković - zajedno s desetinama tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta - sudjelovao je u Sinju u velikoj procesiji u kojoj su sliku Čudotvorne Gospe Sinjske naizmjence nosili alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga i HV-a...

"Pruži nam i sada moćnu ruku"

Svetkovina Velike Gospe, koja se ove godine održala u Sinju pod geslom "Pruži nam i sada moćnu ruku", nastavljena je središnjim misnim slavljem na Trgu Franje Tuđmana, koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marinom Barišićem.

Čestitajući Veliku Gospu svim vjernicima diljem Lijepe Naše, BiH i hrvatskog iseljeništva, a osobito hodočasnicima koji su pohodili marijanska svetišta, predsjednik Plenković je nakon procesije i misnog slavlja naglasio da je "atmosfera zajedništva i kršćanske solidarnosti koje se osjećala u Sinju poticaj svima nama da činimo dobro i da maksimalno radimo za Hrvatsku i za hrvatski narod".

Neupitna potpora predsjednici

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tjedniku koji je predsjednica RH odabrala za intervju i objavu kandidature, kazao je da misli da je to moglo biti i negdje drugdje, ali da predsjednica mora ići naprijed:

- Sprema se za kampanju da ponovno dobije povjerenje većine hrvatskih birača. Neupitna je potpora HDZ-a predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. U kampanji će cijela naša stranka biti maksimalno angažirana kako bi predsjednica obranila svoj mandat. Treba nastaviti posao koji radimo.

Nitko nije prešao u Klub HDZ-a

Govoreći o prelasku saborskih zastupnika iz jednog kluba u drugi, rekao je da je zastupnički mandat neopoziv:

- Iz Kluba HDZ-a otišlo je nekoliko zastupnika, ali nama nitko nije došao, mi smo tu vrlo čvrsti i konzistentni. Ne možemo vratiti mandate onih koji su otišli. Takav je Ustav, takvi su naši zakoni.

A A A