Vijesti
22. 8. 2019.

Povezivanje Križevaca i Koprivnice korisno za sve županije sjeverozapada Hrvatske

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Koprivničko-križevačku županiju. Sastao se s predstavnicima Uprave Podravke, županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem te saborskim zastupnicima s područja KKŽ-a. Obišao je i Renesansni festival.

Uprava Podravke upoznala je predsjednika Vlade s jako dobrim rezultatima u svim svojim segmentima: od prehrambenih, poljoprivrednih do farmaceutskih u domeni Belupa.

 "To je ohrabrujuće i za grad Koprivnicu i cijelu Koprivničko-križevačku županiju, ali i za Varaždinsku županiju s obzirom na dio aktivnosti koja se odvija u toj županiji, ali i diljem Hrvatske," kazao je premijer nakon obilaska.

Žila kucavica kroz Podravinu

Sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio je dobar uvid u prioritete, prije svega razvojne, a predsjednik Vlade posebno je istaknuo cestovnu infrastrukturu. "Riječ je o povezivanja Križevaca i Koprivnice pri čemu će i nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste raditi maksimalne napore da se, ne samo u pripremi projektne dokumentacije nego da se taj projekt realizira i da cijelu tu žilu kucavicu kroz Podravinu učinimo korisnijom za sve županije koje su u ovom dijelu Hrvatske," rekao je Plenković.

S predstavnicima grada i županije razgovaralo se i o obrazovnim sustavu, ulaganjima u škole i dvorane te o dugogodišnjoj temi - gospodarenju otpadom.

Župani i (grado)načelnici u Koprivnici

Predsjednik Vlade najavio je da će u prosincu ove godine Koprivnica biti domaćin idućeg susreta Vlade, župana te predsjednika Udruge gradova i Udruge općina, neposredno prije spajanja Ureda državne uprave sa županijama.

Renesansni festival jača turističku ponudu hrvatskog sjeverozapada

Premijer je obišao i Renesansni festival koji se u Koprivnici održava već 14. godinu. "Čestitam organizatorima. Drago mi je da je prvi put i ministar turizma Gari Cappelli na ovom važnom događaju za Koprivničko-križevačku županiju, ali i za turističku ponudu cijeloga hrvatskog sjeverozapada," rekao je predsjednik Vlade.

A A A