Vijesti
2. 9. 2019.

S obzirom da uvelike zaostaju za predsjednicom, jasno je zašto se konkurenti žure!

Osječko-baranjski župan i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić, šef (budućeg) izbornog stožera predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, istaknuo je da će dinamiku kampanje diktirati sama predsjednica i njezin tim, a ne drugi kandidati.

Neka se drugi žure

Anušić je napomenuo da ne treba žuriti, ionako se očekuje da će izbori biti u drugoj polovici prosinca:

- Predsjednica ima veliki broj državničkih poslova, a protukandidatima je jedini posao predsjednicu „izvući vani“ i otvoriti temu izbora i kampanje. Oni ne obnašaju nikakvu dužnost, a za razliku od njih predsjednica ima niz prioritetnih poslova koje želi i mora obaviti.

Dodao je da će dinamiku kampanje sami diktirati i da neće pristajati ni na čiji tempo:

- Kada krene kampanja, onda ćemo razgovarati i odgovarati na sve (dnevnopolitičke) upite. Kampanju će diktirati predsjednica i ljudi koji će biti zaduženi za to.

Porast rejtinga

Naglasio je da porast rejtinga Kolinde Grabar-Kitarović u zadnjim istraživanjima govori o dobrom smjeru kojim se ide te poručio da ona može računati na potporu cijelog HDZ-a:

- Predsjednik Andrej Plenković involviran je u sve ovo što radimo, HDZ je najsnažnija i najveća hrvatska stranka. Kompletni HDZ - od predsjednika i Predsjedništva do županijskih, gradskih i općinskih organizacija - stoji jedinstveno uz Kolindu Grabar-Kitarović.

A A A