Vijesti
7. 9. 2019.

HDZ BiH & HDZ: Zajedno za predsjednicu, ravnopravnost Hrvata & euroatlantski put BiH!

Predsjedništva dviju sestrinskih stranaka iz dvije domovine hrvatskog naroda održala su sinoć u Orašju zajedničku sjednicu. Naglašeno je da je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna potpora na izborima i pomoć BiH na putu u EU i NATO.

Potpuna podrška Kolindi Grabar-Kitarović

Na sjednici, na kojoj se govorilo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i RH te o međusobnoj potpori HDZ-a BiH i HDZ-a, predsjednik Andrej Plenković istaknuo je da je suradnja dva HDZ-a pozitivna i intenzivna:

- Takva će biti i na nadolazećim, važnim izborima, na kojima našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović!

S druge strane - dodao je predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade - RH je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sustavno i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu!

Dragocjena potpora u borbi za stvarnu ravnopravnost

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović napomenuo je da Hrvati u BiH, koji jedini iskreno žele EU i NATO, danas politički govore jednim glasom - upravo kroz HNS:

- Bez nas Hrvata, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti.

Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću. Vaša je potpora dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost! - zaključio je Čović.

A A A