Vijesti
18. 9. 2019.

Vidjet ćete uskoro kada se zahukta HDZ-ov stroj!

Unutarstranački izbori nisu u fokusu HDZ-a. Predsjednički izbori i pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović naš su prvi prioritet. I o tome vlada apsolutno suglasje, očekuje se od svih da se aktivno angažiraju u kampanji naše kandidatkinje - naglasio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u RTL Direktu.

Ozbiljno se pripremamo za izbore

Činjenica da Grabar-Kitarović još nije službeno istaknula kandidaturu za drugi mandat - nastavio je Jandroković - pitanje je taktike koju ona sama definira:

- Uostalom, čemu žurba? Žure se protukandidati jer po rejtingu uvelike zaostaju za njom. Kandidaturu će predsjednica službeno istaknuti nakon povratka iz SAD-a. Pantovčak i vrh HDZ-a redovito komuniciraju, čujemo se gotovo svaki dan, stranka se ozbiljno priprema za izbore, a Grabar-Kitarović uživa nepodijeljeno povjerenje naših članica i članova. Vidjet ćete uskoro kad se zahukta HDZ-ov stroj! Da sad vodimo unutarstranačku kampanju, to bi se moglo loše odraziti na onu predsjedničku.

S HDZ-om čvrsto iza sebe i sa svojim međunarodnim postignućima, predsjednica RH nema ozbiljnijeg konkurenta!

Krstičević: Na predsjedničkim izborima zanima me samo pobjeda naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović!

Na upit hoće li eventualni poraz biti odgovornost same predsjednice, jasno je odgovorio:

- Izlišno pitanje. Predsjednica neće izgubiti, pobijedit će!

Nastavak dobrih trendova & reformi

Kao drugi prioritet naše stranke Jandroković je izdvojio, sukladno zaključcima sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, političku stabilnost i odrađivanje mandata do kraja:

Od svih očekujemo odgovornost i zrelost u interesu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović & izborne pobjede HDZ-a

- Do kraja godine moramo donijeti državni proračun, imamo novi krug porezne reforme, u proceduri su novi Ovršni zakon, 60-ak zakona koji su vezani za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom i reformu sustava državne uprave… Želimo nastaviti i s vrlo dobrim ekonomskim trendovima koje je pokrenula naša Vlada.

Podle Milanovićeve optužbe

Na sumanutu tvrdnju bijesnog luzera Zorana Milanovića da je privođenje novinara Gordana Duhačeka „režimska stvar“, Jandroković je uzvratio da je riječ o lažnoj i podloj optužbi:

- Žao mi je što koristi tako težak rječnik, to Hrvatskoj ne treba. Olako optužiti vodstvo države dosta je podlo. Ubacivati takve optužbe u javni prostor nije fer, pogotovo ne od SDP-ovca. S druge strane, i mene je iznenadilo privođenje novinara, ali i kada sam vidio da - u digitalnom dobu kada ljudi pišu i govore što hoće - postoji zakonska podloga da se takvo nešto učini.

Svejedno, mislim da je privođenje bilo nepotrebno i neprimjereno, volio bih da toga nema - dodao je:

- Ne znam kakva je praksa, pričekajmo izvješće ministra Davora Božinovića o postupanju policije. Index je medij koji je grub prema svima nama koji sudjelujemo u političkom životom, no nisam nikog tužio niti to namjeravam.

A A A