Vijesti
30. 9. 2019.

Anušić: Ne kasni predsjednica, nego drugi žure jer uvelike zaostaju za njezinim rejtingom, a i nemaju ozbiljnijih obveza!

(PHOTO) Dok predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović radi svoj državnički posao - od govora u UN-u i susreta s Donaldom Trupom do posjeta Trilju i procesije na blagdan sv. Mihovila Arkanđela, nebeskog zaštitnika tog grada - njezin team nastavlja s izbornim pripremama i obilaskom terena.

Osim Splita, voditelj izbornog stožera naše predsjedničke kandidatkinje Ivan Anušić, politički tajnik HDZ-a Ante Sanader i glasnogovornik Zoltan Kabok ovog su vikenda obišli Zadar, Šibenik i Ston te se sastali sa županijskim odborima naše stranke. Zahuktava se HDZ-ov stroj!

Anušić je gostovao u Dnevniku HTV-a te dao intervju za Glas Slavonije. Prenosimo, objedinjeno, njegove ključne poruke o nadolazećim izborima:

O SLUŽBENOJ OBJAVI KANDIDATURE

Predsjednica će službeno objaviti kandidaturu vrlo, vrlo brzo. Upravo kako smo i najavili - nakon povratka iz SAD-a. Tom prilikom će sumirati svoj dosadašnji rad te predstaviti ključne smjernice drugog mandata. Nije pitanje kasni li predsjednica ili „odugovlači“ - jer do izbora su još puna tri mjeseca, a službena će kampanja trajati 30-ak dana - nego je pitanje zašto drugi toliko žure!

A potencijalni protukandidati žure jer uvelike zaostaju za njezinim rejtingom, ali i jer nemaju - za razliku od predsjednice - nikakvih ozbiljnih političkih obveza. Osim ako pod tim ne mislimo na pokušaj sustizanja njezine popularnosti. Bilo koji hrvatski građanin može stati pred kamere i najaviti kandidaturu, no službeni kandidat postaje tek onaj tko prikupi dovoljan broj potpisa.

Ivan Anušić: Kampanju nam neće diktirati protukandidati!

O RASTU PREDNOSTI NAD MILANOVIĆEM

Nama je svejedno tko prolazi u drugi krug. Prema svim anketama, predsjednica ulazi u 2. krug i u njemu uvjerljivo pobjeđuje. Štoviše, povećava prednost nad Zoranom Milanovićem.

O PROTUKANDIDATIMA & NEKOREKTNIM KAMPANJAMA

Nažalost, u Hrvatskoj su političke kampanje nekorektne, negativne, nepoštene - da ne kažem prljave - o čemu već sada svjedoče i mnogi istupi potencijalnih pprotukandidata. Nadam se da ćemo u budućnosti napustiti tu praksu.

O NAŠOJ POZITIVNOJ KAMPANJI

Mi zasigurno nećemo imati takvu kampanju, nego pozitivnu i sadržajnu - bazirat ćemo se na našim prednostima, strategijama i ciljevima, na postignućima predsjednice RH u prošlih pet godina i svemu što će raditi u idućih pet. Naše teme bit će vanjska politika, snaženje ugleda i utjecaja Hrvatske u svijetu, jačanje oružanih snaga, zaštita prava Hrvata u BiH, obavještajna zajednica, demografija, mladi i umirovljenici, rast gospodarstva i zapošljavanja... sve ono što je uistinu važno. Siguran sam u drugi mandat Kolinde Grabar Kitarović!

Dragan Čović: Kandidatkinja HDZ-a i naša je kandidatkinja - Hrvati će ponovno imati svoju predsjednicu!

O POSTIGNUĆIMA U 5 GODINA

Predsjednica iza sebe ima kvalitetan mandat, premještajući Ured predsjednice obišla je cijelu Hrvatsku, razgovarala s mnogobrojnim ljudima, gospodarstvenicima, OPG-ovcima, družeći se s njima oči u oči...

Na međunarodnoj pak razini Hrvatska je danas prepoznatljiva upravo po Kolindi Grabar-Kitarović, što se nije moglo reći za njezina dva prethodnika. Njezina prepoznatljivost rezultat je dugogodišnjeg rada, kao pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, ministrice vanjskih poslova, veleposlanice u SAD-u i danas predsjednice države, koja je, među ostalim, pokrenula hvalevrijednu inicijativu Triju mora. Danas RH ima veći međunarodni ugled nego ikada prije - i to je kapital koji predsjednica nosi u novi mandat!

S HDZ-om čvrsto iza sebe i sa svojim međunarodnim postignućima, predsjednica RH nema ozbiljnijeg konkurenta!

O ZRELOSTI HRVATSKIH LJUDI

Nemojmo podcjenjivati hrvatske ljude, oni su itekako svjesni što znači predsjednik države i koju odgovornost ta dužnost nosi sa sobom. Mjeseci pred nama - u kojima će pretendenti na Pantovčak morati iznijeti nekakav program - jasno će pokazati razlike među kandidatima.

O PODRŠCI HDZ-a & PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA

Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja je iza koje stoji cijeli HDZ - na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem. Unatoč svim spinovima o tobože „napetim odnosima“, koji dolaze s raznih zainteresiranih strana, predsjednica i premijer vide i vode Hrvatsku u istom smjeru, a to su gospodarski rast, ravnomjerni razvoj svih krajeva lijepe Naše, zaštita nacionalnih interesa, međunarodna prepoznatljivost... Oboje kao iskusni državnici itekako znaju da jedino sinergijskim djelovanjem svih razina vlasti Hrvatska može još snažnije naprijed.

Predsjednica će pobijediti. Ona i HDZ!

A A A