Vijesti
30. 9. 2019.

Čestitke Sebastianu Kurzu i našem sestrinskom ÖVP-u na uvjerljivoj pobjedi na izborima u Austriji!

Dosadašnji kancelar Sebastian Kurz i njegov ÖVP (Austrijska narodna stranka) pobijedili su na prijevremenim parlamentarnim izborima u Austriji. Naša prijateljska stranka, članica EPP-a, osvojila je 37.1%, a daleko iza nje slijede SPÖ (21.7%), FPÖ (16.1%), Zeleni (14%) i NEOS (7.8%).

ÖVP je jučer trijumfirao u čak osam od devet austrijskih saveznih zemalja, a u odnosu na izbore 2017. bilježi rast od gotovo sedam posto!

Veselimo se jačanju odnosa

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković čestitao je Sebastianu Kurzu i Austrijskoj narodnoj stranci na velikoj pobjedi.

- Veselimo se jačanju odnosa između Hrvatske i Austrije! - poručio je Plenković, koji je na Twitteru austrijskom kolegi čestitao i na njemačkom jeziku:

„Glückwünsche Sebastian Kurz und Österreichische Volkspartei für den großartigen Erfolg bei den außerordentlichen Parlamentswahlen in Österreich. Wir freuen uns auf die Stärkung unserer Beziehungen!“

Snažan europski desni centar

Naš eurozastupnik i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) Karlo Ressler bio je pak na dočeku izbornih rezultata u stožeru ÖVP-a u Beču, gdje je u razgovoru s mnogim kolegama iz Austrije, iz EPP-a i YEPP-a, naglasio važnost nove pobjede stranke koja pripada najvećoj političkoj obitelji u Europskom parlamentu.

- Narodna stranka i Sebastian Kurz još su jednom pokazali da odgovornom i europskom politikom s jasnim vrijednostima europski desni centar može zadržati široko povjerenje birača. Čestitam na odličnom rezultatu! - istaknuo je Ressler.

A A A