Vijesti
3. 10. 2019.

Hrvatska ide u dobrom smjeru - Predsjednik Plenković ima jasnu potporu na čelu HDZ-a i Vlade!

Naš eurozastupnik Karlo Ressler gostovao je na N1 televiziji: Teme: saslušanje Dubravke Šuice pred Odborom za ustavna pitanja Europskog parlamenta, demografski izazovi, nedvojbena postignuća naše Vlade, ulazak RH u Schengen, nova pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović…

Prenosimo Resslerove ključne poruke:

Demografija - ključno pitanje za RH

Danas je važan dan, hrvatska kandidatkinja za novu potpredsjednicu Europske komisije za demografiju, što je jedno od ključnih pitanja za RH, ima priliku predstaviti svoju viziju. I u fokusu rasprave upravo bi trebalo biti to što Dubravka Šuica u svom resoru može ponuditi hrvatskim građanima i građanima Europske unije.

Čvrsto sam uvjeren da će kolegica Šuica na saslušanju ostaviti dobar dojam te pokazati zbog čega je itekako važno da Europska komisija dobije predsjednicu za demografiju. Veliko je postignuće da u području demografije, koje je prvi put institucionalno prepoznato u EU-u, imamo nekog tko može predstaviti hrvatsku perspektivu.

Schengen: Vlada si zadala - Vlada ispunila!

Predsjednik Andrej Plenković ima jasnu potporu na čelu HDZ-a i Vlade - Hrvatska ide u dobrom smjeru! Drago mi je što će Europska komisija dati zeleno svjetlo za naš ulazak u Schengen. Time je naša Vlada ispunila svoj važni cilj - da do kraja 2019. ispunimo sve zadane kriterije, da učinkovito nadziremo i štitimo svoju granicu i ujedno vanjsku granicu Europske unije.

Novih 5 godina predsjednice

Predsjednica je objavila kandidaturu za novi mandat upravo kada je to i trebala - otprilike je tri mjeseca do izbora. Vjerujem da će kampanja biti dinamična, ali i da gđa Kolinda Grabar Kitarović,  temeljem svega što je radila, zaslužuje ponuditi još jednom svoju viziju - i u novih pet godina!

A A A