Vijesti
5. 10. 2019.

Žalosno je da je dio oporbe pokušavao opstruirati Šuicu. Očito je riječ o hrvatskom jalu!

Ponosni smo što je Dubravka Šuica bez ikakvih problema prošla na Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta i što će RH dobiti potpredsjednicu Europske komisije! - istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner za portal Direktno.

No žalosno je to - nastavio je Reiner - da je oporba, uz pomoć nekih nevladinih udruga, provodila nezapamćenu hajku protiv kandidatkinje vlastite države:

- Pritom su širili poluinformacije i laži, pokušavajući na sve načine opstruirati njezin izbor. A to se ne može protumačiti nikako drugačije negoli kao jal.

Potpuno neshvatljivo ponašanje

Naglašavajući da je potpuno neshvatljivo da se nekog tko treba postati najviši dužnosnik iz RH u Europskoj uniji tako pokušava spriječiti, prisjetio se situacije od prije nekoliko godina:

- Kada je SDP-ov Neven Mimica bio hrvatski kandidat za EU povjerenika za zdravlje i zaštitu potrošača, nama iz HDZ-a nije padalo na pamet to dovoditi u pitanje. Dapače, bili smo zadovoljni kada je izabran na tu dužnost, iako smo tada bili oporbena stranka.

Zašto je izabran baš ovaj timing?

Akademika Reinera zanima ključno pitanje - kako to da su se oni koji su se svim silama ''upregnuli'' u pokušaj Šuičina rušenja baš u ovome trenutku odlučili na to?

- Kako to da dosad nisu preispitivali vrijednost Šuičine imovine, koja je ista u sva tri njezina mandata u Europskom parlamentu , već sada kada treba postati povjerenica u Europskoj komisiji? Zašto se tada se ti koji je osporavaju toga nisu sjetili?

Prikupljanje jeftinih političkih bodova

Umjesto da smo ponosni jer je predstavnica naše države došla na jednu od najviših pozicija u EU-u, umjesto da se radujemo, dio onih kojima smeta sve u Hrvatskoj pokušao ju je osporiti - zaključio je potpredsjednik Hrvatskog sabora:

- Očito je da njima nije važno da Hrvatska bude utjecajna u Europskoj uniji, već im je važnije bilo prikupljati jeftine političke bodove. Baš žalosno.

A A A