Vijesti
21. 10. 2019.

Trijumf u Baškoj na Krku! Pobijedili smo u 3 od 4 mjesna odbora! HDZ-PGS 10:4!

Naša je stranka dobila 10 od ukupno 22 vijećnička mandata, a PGS, HSP & neovisni po - 4. „Pobjeda je plod dobrog rada na terenu primorsko-goranskog HDZ-a, ali i potvrda nedvojbenih postignuća naše Vlade“ - poručio je Oleg Butković.

Stanovnici svih četiriju naselja s područja Općine Baška (Primorsko-goranska županija) izabrali su svoje predstavnike u vijećima mjesnih odbora za iduće četiri godine.

I što reći nego - trijumf! Naša je stranka pobijedila u čak tri mjesna odbora, izgubivši samo u onome s najmanje birača.

Slavlje u općinskom središtu

U najvećem MO-u, koji »pokriva« samo općinsko središte Bašku, HDZ je dobio 3 od 7 vijećnika, a slijede Primorsko-goranski savez, SDP-ov vjerni pratitelj, i HSP s po 2 mandata.

U peteročlanom Vijeću MO-a Jurandvor dobili smo 3 mandata i time sami imamo većinu. Dva vijećnička mjesta pripala su PGS-u. HSP-ova lista u tome bašćanskom naselju nije uspjela prijeći izborni prag.

Apsolutna pobjeda i u Dragi Bašćanskoj

Isti je ishod i u Dragi Bašćanskoj - apsolutni smo pobjednici s 3 mandata - jedino što su 2 preostala vijećnička mjesta pripala HSP-u.

I naposljetku, u Mjesnom odboru Batomalj, u kojem je samo 130 građana s pravom glasa, pobijedila je lista grupe birača - 4 mandata. HDZ-u je pripao onaj preostali, peti.

Kada se podvuče crta, ukupno je HDZ dobio 10 vijećničkih mandata (od 22), a PGS, HSP & neovisni po - 4.

Terenski rad & Vladina postignuća

Zahvaljujemo svim biračima. Pobjeda je plod dobrog rada na terenu, ali i potvrda nedvojbenih postignuća naše, HDZ-ove Vlade! - poručio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije i nacionalni potpredsjednik naše stranke Oleg Butković.

Osim trijumfa, raduje i to što je izlazak birača bio prilično visok za mjesne izbore - od 23.4% (Baška) preko 28 (Draga Bašćanska) i 31 (Jurandvor) do čak 40 (Batomalj).

 

 

A A A