Vijesti
26. 10. 2019.

CROBAROMETAR: HDZ u kontinuiranom vodstvu! Ne samo da nam je potpora stabilna, nego i raste!

Rejting nam se u odnosu na rujan povećao za čitavi postotni bod. Tako smo sada - prema redovitom mjesečnom istraživanju Nove TV - u prednosti ispred SDP-a za 6.6%. Mislavu Kolakušiću & Mostu postupno se topi podrška.

Unatoč štrajku, HDZ prema gore!

„HDZ nije kažnjen kod birača zbog štrajka koji traje već dva tjedna“ - tako započinje komentar Dnevnika Nove TV na rezultate Crobarometra za listopad.

Pitanje je, doduše, zašto bi HDZ i bio kažnjen ako je školskim sindikatima ponuđeno dodatno povećanje osnovice od 6.12% - čime će učiteljima i nastavnicima, kada dosadašnjem podizanju osnovice od 11.49% plus najnovijih 2+2+2 pribrojimo pozitivne učinke porezne reforme, plaće porasti za više od 20% u mandatu jedne, naše Vlade.

Ispred SDP-a za 6.6% 

U svakom slučaju, ne da imamo stabilnu, snažnu potporu, već nam ona i raste. Tako trenutačno možemo računati na potporu od 28.1% ispitanika, dok je SDP na 21.5%. 

Dakle, u prednosti smo za respektabilnih 6.6 postotnih bodova. Građani očito honoriraju naša vanjskopolitička i ekonomska postignuća. 

MOST nikad niže

Lista Mislava Kolakušića treća je s 5.3%, ali se iz mjeseca u mjesec ta potpora polako topi. MOST je na otužno okruglih 5.0%, što je - kako ističe Nova TV - najgori rejting koji imaju od kada su se pojavili na političkoj sceni. 

Pozdrav Grmoji & Petrovu - neka samo nastave sa svojom agresivnom retorikom i vulgarnim ispadima!

Oporavak Živog zida

Živi zid se, čini se, oporavlja nakon raskola i sada uživa potporu od 4.9%. 

Vjerojatno im se vraća dio glasača koji je bio „prešao“ Kolakušiću i „doktoru Pernaru“. Cirkusiranje u sabornici, terapija vitaminom C i relaksirajuće šetnje po šumi više ne djeluju blagotvorno na rejting. 

Bandić na 6. mjestu

Bandić Milan - Stranka rada i solidarnosti mjesec završava s 3.6%. Budući da će Grmoja i dalje svakog dana imati najmanje po tri zapažena & odmjerena istupa, nije nemoguće da BM u nekoj idućoj anketi i preskoči MOST - skupa sa Živim zidom.

Slijedi niz stranaka s potporom od oko 2%: HSU (2.5), HSS (2.4), Stranka Ivana Pernara (2.3) & IDS (2.1). 

Pametni bez političke pameti …

Ispod 2% je PAMETNO (1.8%), a slijede HNS, START Dalije Orešković i Zelena lista s po 1.3%. „Zanimljivo, u svojoj borbi za učiteljska prava HNS nije nagrađen“ - zamijetila je Nova TV. 

HRAST je na 1.2%, a Neovisni za Hrvatsku (s Esih, a bez Hasanbegovića) trenutačno mogu računati na potporu 1.1% birača. Točno na 1% su Reformisti Radimira Čačića. 

… glasni bez glasova hrvatskih ljudi

Sve ostale stranke ispod su te magične granice, među njima i vrlo glasni GLAS bez glasova (0.2%). Zajedno imaju 6%. U ovoj su skupini i HDSSB (0.6) i HSLS (0.4). 

Neodlučnih birača je 7,1 posto.

 

A A A