Vijesti
26. 10. 2019.

Samo u izgradnju novih cesta u Krapinsko-zagorskoj županiji u 3 godine uloženo gotovo 400 milijuna kuna!

Zadovoljan sam još jednim realiziranim infrastrukturnim projektom i još jednom dovršenom investicijom - istaknuo je Andrej Plenković nakon puštanja u promet novoizgrađene cestovne dionice Zlatar Bistrica - Andraševec, dužine 6,4 kilometara, a ukupne vrijednosti gotovo 145 milijuna kuna.

Brži dolazak do Marije Bistrice

Predsjednik Vlade i HDZ-a naglasio je važnost te prometnice jer će ona značiti brži protok ljudi iz Zlatar Bistrice i brži dolazak do jednog od najpoznatijih svetišta u Hrvatskoj - Marije Bistrice.

- Ovdje u blizini vidimo crkvu u Mariji Bistrici, samo tri kilometra su ostala do svetišta. Protok ljudi, brži dolazak hodočasnika, ali i opći doprinos kvaliteti života u Hrvatskom zagorju, u Krapinsko-zagorskoj županiji - izjavio je Plenković.

Sjednica Vlade u Krapini

Dodao je da su Hrvatske ceste samo u izgradnju novih cesta u protekle tri godine na području Krapinsko-zagorske županije investirale oko 400 milijuna kuna, a dodatnih 100 milijuna kuna utrošeno je u održavanje postojećih cesta.

- To znači da su jedan veliki dio sredstava Hrvatske ceste alocirale upravo u Krapinsko-zagorsku županiju i Hrvatsko zagorje. Mislim da je ovo sjajan uvod u daljnje pripreme za sjednicu Vlade koju ćemo održati u Krapini.

Najavio je nastavak gradnje prometnice prema Kašini, a potom sve do Popovca, čime bi se, zaključio je, stvorio pravi zagrebački prsten.

Više od milijarde za infrastrukturne prometne projekte

Ministar mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednik HDZ-a) Oleg Butković pobrojao je sve investicije u prometnoj infrastrukturi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

- Trenutačno ulažemo više od milijarde kuna u infrastrukturne prometne projekte u Krapinsko-zagorskoj županiji. Znači, uz svu ovu cestovnu infrastrukturu i ovu cestu koju smo danas otvorili, tu je veliki projekt obnove, rekonstrukcije i izgradnje pruge Zaprešić- Zabok, koji ide jako dobro. Projekt je vrijedan 80 milijuna eura, a 85 posto financira ga EU - izjavio je Butković.

Još jedan u nizu kapitalnih projekata

Što se tiče nastavka gradnje ceste prema Mariji Bistrici, Butković je najavio da će Hrvatske ceste sredinom sljedeće godine dobiti građevinsku dozvolu i raspisati javni natječaj. Slijedi nastavak gradnje prema Mariji Bistrici, odnosno Popovcu.

Žarko Tušek, saborski zastupnik upravo iz Hrvatskog zagorja i predsjednik krapinsko-zagorske Županijske organizacije HDZ-a, istaknuo je da je otvorenjem dionice do Zlatar Bistrice realiziran još jedan u nizu kapitalnih projekata naše Vlade.

- Ovo su generacijski projekti, projekti koje Hrvatsko zagorje zaslužuje, i sve nepotrebne političke polemike koje su se vodile oko toga hoće li ili neće ti isti projekti biti realizirani, bile su potpuno nepotrebne i promašene - poručio je Tušek.

 

A A A