Vijesti
28. 10. 2019.

Održao čak 8 govora u Strasbourgu, deklasirao Sinčića & organizirao navijanje za Dinamo!

(VIDEO) Naš zastupnik dr. sc. Tomislav Sokol bio je prošlog tjedna vrlo aktivan na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Među ostalim, sudjelovao je u raspravama o čak osam točaka dnevnog reda!

U svojim govorima u Strasbourgu, između ostalog, zauzeo se za pravednu geografsku raspodjelu sredstava za program „Obzor“, za kohezijsku politiku, prava pacijenata & poboljšanje sustava zdravstvene skrbi na razini cijele EU, uklanjanje ideologija u obrazovanju…

Deklasirao Sinčića!

Efektnim „kontravolejem“ deklasirao je živozidaša Ivana Vilibora Sinčića, „profesionalnog“ denuncijanta koji je lažima i obmanama neuspješno nastojao nanijeti štetu vlastitoj državi i Dubravki Šuici, budućoj potpredsjednici Europske komisije u ime Republike Hrvatske.

Navijanje za Dinamo & „Happy hour of free speech“

Organizirao je i zajedničko navijanje eurozastupnika i njihovih asistenata za Dinamo protiv Šahtjara u Ligi prvaka, a bio je ključni govornik na „Happy hour of free speech“, događaju koji tijekom svake plenarne sjednice EP-a organizira Paneuropska radna skupina. Razgovori su ovaj put vođeni na temu "Vodstvo na lokalnoj i regionalnoj razini".

- Porezne reforme naše Vlade pozitivno su utjecale na neovisnost jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Hrvatskoj i na snaženje njihove sposobnosti sufinanciranja razvojno-socijalnih projekata. Takav je model pravi smjer prema jakim, samostalnim i prosperitetnim lokalnim jedinicama za sve države članice Europske unije.

Postplenarna konferencija & Rezolucija EP-a o gluhosljepoći

Sokol nije mirovao ni po povratku u Zagreb. Na tzv. postplenarnoj konferenciji za medije u Kući Europe govorio je o zaključcima ovotjednog zasjedanja u Strasbourgu, prvenstveno o pitanjima Brexita te novog europskog proračuna za 2020. godinu.

U nastavku konferencije održao je - na inicijativu Europske unije gluhoslijepih osoba - radni sastanak s predstavnicima Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba „Dodir“. Glavna tema - Rezolucija EP-a o gluhosljepoći.

Mogli bismo se okladiti!

Već sada je izvjesno da će dr. sc. Tomislav Sokol biti jedan od najaktivnijih eurozastupnika iz Hrvatske. I ne samo iz nje!

A A A