Vijesti
30. 10. 2019.

S najdubljim pijetetom i s trajnom zahvalnosti prisjećamo se hrvatskih branitelja i dr. Franje Tuđmana

U povodu blagdana Svih svetih, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić položili su zajedničke vijence u ime RH i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Vijence su položili kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja suvremene hrvatske države dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Svi koji su utkali svoje živote u slobodu

Uz predsjednika Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

- S najdubljim pijetetom prisjećamo se hrvatskih branitelja i svih koji su utkali svoje živote u slobodu Lijepe Naše te odajemo počast prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu - istaknuo je Plenković.

Izaslanstvo HDZ-a

Nacionalno izaslanstvo naše stranke, predvođeno članom Predsjedništva HDZ-a i predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a Zagreba dr. sc. Andrijom Mikulićem, odmah je za državnim izaslanstvom položilo vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli i Središnjeg križa te na grobu dr. Franje Tuđmana.

Trajno zahvalni hrvatskim braniteljima i dr. Tuđmanu, u mislima smo i molitvama sa svim žrtvama velikosrpske agresije.

A A A