Vijesti
31. 10. 2019.

Bernardić je protuzakonito primio dar od 263.000 kuna - Neka sada bude principijelan i podnese ostavku!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i potpredsjednici Ante Sanader i Josip Borić u Hrvatskom su saboru održali konferenciju za medije. Tema - sukob interesa i licemjerje predsjednika SDP-a Davora Bernardića!

Donosimo ključne poruke s konferencije:

BAČIĆ: Bernardić, Mrak-Taritaš i Beljak osnivaju „antikorupcijsku koaliciju“. Je li to šala?!

Svjedoci smo da je Bernardić sa saborske govornice tražio da predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković podnese ostavku zbog sudjelovanja u postupku imenovanja uspješnog diplomata Igora Pokaza - iz kojeg se po zakonu nije niti mogao izuzeti. HDZ stoga traži da zbog kršenja zakona, odnosno primanja nepripadajućeg dara od 263.000 kuna, Bernardić bude principijelan i podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a!

Još kada smo čuli da SDP, GLAS, HSU, IDS i HSS osnivaju „antikorupcijsku koaliciju“ te kako bi deklaraciju o njoj trebali potpisati Davor Bernardić, Anka Mrak-Taritaš i Krešo Beljak, nismo bili sigurni šale li se ili misle ozbiljno.

Mrak-Taritaš - hodajući sukob interesa!

Nisam još vidio tu deklaraciju, ali pretpostavljam da će se dio preambule zvati „U dobrom društvu“, a u njemu se nalazi Bernardić kojem je Povjerenstvo utvrdilo da je protuzakonito stekao materijalnu dobit od 263.000 kuna. U „dobrom društvu“ je i Anka Mrak-Taritaš, hodajući sukob interesa, kojoj je Povjerenstvo utvrdilo da nije prijavila imovinu, stanove i garaže te da je kao ministrica sama sebi davala poslove za koje je primala naknadu. Na koju je također „zaboravila“. A o Kreši Beljaku ne bih trošio riječi.

To troje, kao, nema problema sa zakonom i okupljaju se u „antikorupcijsku koaliciju“ ne bi li drugima dijelili lekcije. Apsurdno je da o „normalnoj državi“ govore oni koji HDZ-u predbacuju korupciju, sukob interesa i kršenje zakona, a sami su debelo uhvaćeni s prstima u pekmezu. Da nije smiješno, bilo bi tragično!

BORIĆ: Milanoviću, račune na sunce!

SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića podržavaju stranke „antikorupcijske koalicije“, iako bi i sam „predsjednik s karakterom“ teško mogao ispuniti kriterije toga Bernardićeva „saveza“. Milanović, koji se iz privatnog sektora želi vratiti u javni, mora odmah pokazati račune i javnosti reći s kim je radio, koga je savjetovao i koliko je zaradio kao konzultant. O njemu jedino znamo da si je isplaćivao minimalnu plaću. Zato ga pozivamo - Zorane, račune na sunce, i to prije nego što kandidatura bude službena!

A A A