Vijesti
2. 11. 2019.

Pobjeda i u Petrinji! Uvjerljivo smo nadmašili vladajuće Reformiste, a SDP je doživio još jedan - potop!

I u Gradu Petrinji održani su izbori za članove Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, a naša je stranka samostalno - nasuprot širokim lijevim koalicijama - osvojila najveći broj mandata i osigurala većinu u čak 12 od 25 vijeća!

Nakon slavlja u Korčuli i Dugom Selu, naša je stranka odnijela pobjedu na izborima za mjesnu samoupravu i u Gradu Petrinji (Sisačko-moslavačka županija)!

Trijumf HDZ-ove koalicije & potop SDP-a u Korčuli: Pobjeda u oba gradska kotara & u čak 7 od 8 mjesnih odbora!

Trijumf i u Dugom Selu! HDZ s partnerima pobijedio u 11 od 14 mjesnih odbora, a SDP-u ni traga ni glasa!

Najviše vijećničkih mandata …

HDZ je ukupno osvojio 66 vijećničkih mjesta, a u Petrinji vladajući Reformisti (čiju je koaliciju u pojedinim mjesnim odborima sačinjavalo čak 6 stranaka) morali su se zadovoljiti s 54 mandata. HSS je dobio 9 vijećnika i u koaliciji s HNS-om još 2, Most 5, nezavisne liste 5, SDSS 5, a SDP samo - 6!

… najviše mjesnih odbora

Na izbore se odazvalo 3.143 građana, a povjerenje je našoj stranci dalo njih 1.117, odnosno 35.55%. Od 25 vijeća mjesnih odbora HDZ ima većinu u njih 12, a Reformisti u - 8.

Nizom izbornih pobjeda HDZ iz dana u dan dokazuje svoju snagu, nastavljajući raditi na dobrobit svih građana. Sjajni su to temelji i za buduće trijumfe - a prvi slijedi onaj na predsjedničkim izborima!

Neupitni pobjednici izbora

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Petrinje (i tajnik sisačko-moslavačkog HDZ-a) Mihael Jurić nije skrivao zadovoljstvo rezultatima izborima:

- Nedvojbeni smo pobjednici! U 22 mjesna odbora izišli smo samostalno, a samo u jednom u koaliciji, a osvojili smo najveći broj mandata! Kao oporba, iznimno smo angažirani u Gradskom vijeću, i iz dana u dan bilježimo trend rasta glasova. Hvala svima koji su ispunili svoju građansku dužnost, posebice onima koji su prepoznali naš rad i iskazali nam povjerenje!

Moram iskazati zadovoljstvo i entuzijazmom i voljom ljudi da u svojim mjestima i gradskim četvrtima naprave iskorak, naprave programe i planove za bolji život i viš standard! - zaključio je Jurić.

A A A