Vijesti
7. 11. 2019.

Hrvatska želi da se u novom EU proračunu zadrže sredstva za koheziju i poljoprivredu!

(VIDEO) Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izdvojio je na početku današnje, 188. sjednice Vlade, nekoliko važnih aktivnosti u proteklom tjednu.

Uspješni posjet Češkoj Republici

Plenković se osvrnuo na radni posjet Češkoj Republici, gdje je sudjelovao na sastanku na vrhu skupine Prijatelja kohezije, a sastao se i s češkim premijerom Andrejem Babišem. Poručio je da je kohezijska politika za Hrvatsku, kao i za ostale zemlje u toj skupini, izrazito važna u zadnjim mjesecima pregovora o novom višegodišnjem financijskom okviru.

Deklaracija 17 EU članica: Protiv smanjenja sredstava za poljoprivredu i koheziju u budućem 7-godišnjem proračunu!

- Poslali smo vrlo jasan signal da u konačnom dogovoru o sedmogodišnjem proračunu Europske unije, a to je najvažniji akt koji ćemo izgleda usvajati tijekom našeg predsjedanja, budu zadržana sredstva za tradicionalne politike, kao što su poljoprivredna i kohezijska politika, ali da se uspije odgovoriti i na nove izazove. U tom pogledu imamo veliku odgovornost da zajedno s finskim predsjedništvom i budućim predsjedateljem Europskog vijeća Charlesom Michelom napravimo iskorak.

Iz Praga: Zajedno protiv smanjenja europskih sredstava za poljoprivredu i ravnomjerni razvoj EU-a

350. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu

Od ostalih aktivnosti izdvojio je obilježavanje 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, kazavši da se radi o poticaju za daljnja ulaganja u visoko obrazovanje i znanost. Dodao je da na tom sveučilištu studira 65 tisuća studenata te poručio da je izrazito važno da svi napori koji se poduzimaju i s razine države i s razine Sveučilišta idu u korak s europskim obrazovnim područjem.

Plenković: Proračun za znanost i obrazovanje u našem mandatu veći za 4.8 milijarde kuna!

Sastanak s veleposlanicima

Početkom ovog tjedna predsjednik Plenković sastao se s veleposlanicima i stalnim predstavnicima Republike Hrvatske u okviru aktivnosti u državama članicama Europske Unije tijekom našeg predsjedanja Vijećem EU-a. Kazao je da svi veleposlanici prate i angažirano provode hrvatsku politiku prema vanjskim i europskim temama.

Europski put BiH & ravnopravnost Hrvata - Jedan od naših prioriteta!

Sastanak s gradonačelnikom Bandićem

Naveo je i sastanak s gradonačelnikom Grada Zagreba s kojim je razgovarao o brojnim zajedničkim projektima, osobito onima koji se tiču prometne infrastrukture. Već je sada u tijeku provedba 1.3 milijarde kuna vrijednih projekata, istaknuo je Plenković, a brojni drugi su u pripremi.

Vlada RH & Grad Zagreb: Nastavak partnerstva na zajedničkim projektima! Za Imunološki zavod osigurano 30 mil. kn!

- Pozicija Vlade prema svim županijama, gradovima, općinama, pa tako naravno i prema glavnom hrvatskom gradu, sasvim je jasna: surađivat ćemo na svim projektima koji su u interesu razvoja tih sredina i građana - zaključio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

A A A