Vijesti
25. 11. 2019.

Suradnja pomladaka dviju sestrinskih stranaka: Karlo Ressler u Vitezu na sjednici Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH

(PHOTO) Hrvati u BiH kroz povijest su pokazali iznimnu snagu - zbog koje su i uspjeli opstati i očuvati svoj identitet. Nastavit ćemo zajedno raditi - jer jedan je hrvatski narod! O položaju Hrvata ovisi stabilnost BiH, a time i RH - poručio je naš eurozastupnik i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (YEPP).

Poduzetništvo - prilika za mlade

Izrazito sadržajni dan u Vitezu započeo je posjetom Etno selu „Čardaci“, gdje je domaćin i vlasnik Mirko Šakić upoznao zajedničko izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH i Mladeži HDZ-a s turističkim potencijalima koje središnja Bosna nudi.

Nakon toga, zajedničko izaslanstvo posjetilo je Poslovni centar 96 u Vitezu - gospodarsku zonu s godišnjim prometom većim od milijarde i dvjesto milijuna konvertibilnih maraka. U razgovoru je naglasak bio na mogućnostima koje nudi mladim ljudima, kao i o europskim trendovima na ovom području.

Suradnja mladeži dviju sestrinskih stranaka

Izaslanstvo je nakon toga posjetilo i spomen-obilježje poginuloj djeci Viteza „Osmica“ te uz molitvu odalo počast poginuloj hrvatskoj mladosti u zločinu Armije BiH - za koji još uvijek nisu procesuirani odgovorni.

U prostorijama Centra za mlade održan je pak sastanak s predstavnicima civilnog društva - udrugama „Volim Vitez“ i „Moj grad“ iz Mostara, koje svoje aktivnosti usmjeravaju prije svega prema mladima.

U Vitezu je potom održana i tematska sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH, na kojoj je posebni gost bio upravo Karlo Ressler. Teme - međunarodne aktivnosti Mladeži HDZ-a BiH, angažman u Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i suradnja s Mladeži HDZ-a RH.

Zahvalni Hrvatima iz BiH

Radni posjet Vitezu završen je tribinom „Uloga mladih u procesu europskih integracija“, na kojoj su uvodničari Karlo Ressler i predsjednik MHDZ-a BiH Mario Mikulić govorili o glavnim smjernicama rada YEPP-a, prijenosu europskih modela upravljanja politikama na RH i BiH te što bi otvaranje pregovora između EU-a i BiH značilo za mlade.

Uz čestitke Mladeži HDZ BiH na organizaciji događaja, eurozastupnik Ressler kazao je kako su mladi spremni preuzeti ključne procese i biti pokretač pozitivnih procesa u BiH:

- Osjeti se kvalitetan i predan rad Mladeži HDZ-a BiH. Hrvati u BiH kroz povijest su pokazali iznimnu snagu - zbog koje su i uspjeli opstati i očuvati svoj identitet. Zahvalni smo na svemu što su napravili za RH i nastavit ćemo zajedno raditi. Jer, o položaju naših sunarodnjaka ovisi stabilnost Bosne i Hercegovine, a time i Hrvatske.

Europskim iskustvima do povoljnijeg ambijenta za mlade

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić istaknuo je da dolazak Karla Resslera dovoljno govori o njihovom kvalitetnom radu:

- Nastojimo okupiti mlade ljude u BiH i pružiti im adekvatnu potporu, bilo da se radi o mladim poduzetnicima, znanstvenicima ili sportašima. Kroz Mladež HDZ-a BiH - a temeljem svoje suradnje s institucijama EU-a, YEPP-om i Mladeži HDZ-a RH - želimo u BiH prenijeti europska iskustva i pozitivne procese kako bismo stvorili povoljniji ambijent za mlade. Upravo ova tribina, kao i dosadašnje aktivnosti Mladeži i vodstva HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom Čovićem, svjedoče o tome.

Mikulić: Politike prema mladima okosnice su rada EPP-a

A A A