Vijesti
2. 12. 2019.

Puna podrška dogovoru koji omogućuje prekid štrajka & početak nastave! Utvrđen hodogram izborne kampanje!

(VIDEO) Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, Andrej Plenković dao je u Središnjici izjavu za medije. Glavne teme sjednice - dogovor postignut u interesu djece, roditelja i funkcioniranja školskog sustava & dinamika pobjedničke kampanje za predsjedničke izbore.

Plenkovićevu izjavu - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O KVALITETNOM KOMPROMISU

Danas smo na sjednici raspravili sve aktualne teme i sve ono što nas očekuje u predsjedničkoj kampanji. Ono najvažnije - predstavili smo današnji kvalitetni kompromis između Vlade i sindikata. HDZ je u potpunosti podržao dogovor koji omogućuje prekid štrajka. Vodili smo računa o interesima djece, roditelja, o normalnom funkcioniranju sustava obrazovanja, a isto tako i o financijskoj održivosti cijelog aranžmana. S te strane možemo biti zadovoljni.

Štrajk se prekida, započinje nastava! Dogovor je postignut u interesu djece, roditelja & funkcioniranja školskog sustava!

O PREDAJI POTPISA ZA KANDIDATURU

Drugo, dogovorili smo da ćemo sutra, zajedno s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović, biti na predaji potpisa za njezinu kandidaturu. Predat ćemo ih Državnom izbornom povjerenstvu sutra u 12:00 sati u Hrvatskom saboru. Još večeras prikupljaju se potpisi koji pristižu iz različitih krajeva Hrvatske. Vidjet ćete sutra, bit će velik broj potpisa potpore predsjednici.

Zamislite da nam zemlju u svijetu predstavlja bijesni Milanović - koji tvrdi da u Koloni sjećanja nije mjesto pristojnim ljudima!

Dogovorili smo dinamiku kampanje i brojne aktivnosti koje slijede u prosincu. Izdvojit ću samo tematsku sjednicu Vlade u Krapini posvećenu Krapinsko-zagorskoj županiji, 10. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru te 7. sastanak Vlade sa županima, posvećen konačnoj integraciji ureda državne uprave sa županijama.

O MEĐUNARODNIM AKTIVNOSTIMA

Raspravili smo i brojne međunarodne aktivnosti uoči predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. U četvrtak je u Zagrebu kompletno Predsjedništvo Europskog parlamenta - svojevrsna konferencija predsjednika i čelnika političkih stranaka, na kojoj ćemo proći sve teme vezane za naše predsjedanje i rad nove Europske komisije. Još ću spomenuti i da smo sutra potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, MVEP Gordan Grlić Radman i ja u Londonu na 70. obljetnici NATO-a.

Predsjedanje EU-om velika je šansa za dodatno jačanje hrvatske uloge u Europi

A A A