Vijesti
6. 12. 2019.

Milošević - novi predsjednik Srednjih i malih poduzetnika IDU-a, svjetske asocijacije stranaka desnog centra!

Saborski zastupnik i predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a (ZPO) Domagoj Ivan Milošević izabran je u Washingtonu za predsjednika SME Global (Small and Medium Enterprises) Međunarodne demokratske unije (IDU), koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke sa svih kontinenata.

Domagoju Ivanu Miloševiću, koji je i potpredsjednik SME Europe EPP-a, dobrodošlicu je u ovu globalnu asocijaciju osobno zaželio Stephen Harper, predsjedavajući IDU-a (International Democrat Union) i bivši kanadski premijer.

- Poduzetnici i obrtnici jedna su od temeljnih odrednica tržišnog gospodarstva i demokracije. I sam sam poduzetnik od svoje 19. godine i najveći dio političke karijere posvetio sam zalaganju za manje poreze i manju administraciju & konkurentnije gospodarstvo. Uspješni poduzetnici i obrtnici najvažniji su čimbenik gospodarskog napretka, rasta zaposlenosti i bogate srednje klase - izjavio je tom prigodom Milošević.

Velika čast & potvrda rada

Ovaj izbor velika je čast i potvrda mog predanog rada. Vjerujem da će se s ove pozicije otvarati prilike i za hrvatsko gospodarstvo u kontekstu globalnih izazova - zaključio je novi predsjednik SME Global IDU-a.

Milošević je na predsjedničkom mjestu naslijedio osnivača SME Global dr. Paula Rübiga, austrijskog europarlamentarca (ÖVP/EPP), koji se posebno zalagao za proširenje suradnje srednjih i malih poduzetnika i izvan Europske unije.

ČESTITAMO!

Čestitamo našem Domagoju! IDU su još 1983. utemeljili Helmut Kohl, Margaret Thatcher i George H. W. Bush. Biti izabran na čelo business zajednice u okviru globalne alijanse stranaka desnog centra veliko je priznanje i za HDZ i osobno za Miloševića.

A A A