Vijesti
9. 12. 2019.

Iz pobjedničkog Splita: Nek' tamburaju, nek' provociraju i dalje, ja se najbolje osjećam među svojim narodom!

(PHOTO) Sjajna energija diljem Splitsko-dalmatinske županije. Gdje god da se u nedjelju pojavila sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dočekale su je izvrsna atmosfera i ovacije tisuće hrvatskih građana. Sigurni smo u novih 5 godina na Pantovčaku!

Nedjeljnom svetom misom u Imotskom, u Crkvi Svetog Franje Asiškog, započeo je obilazak Splitsko-dalmatinske županije.

- Naša predsjednica nakratko je uzela stanku od svojih obaveza kako bi se pomolila Bogu i zazvala Božji blagoslov na sebe, na svoj život i rad. Bilo je predsjednika koji nikada nisu niti provirili u Imotski,  a ona nas često posjeti - rekao je na početku mise župnik Zoran Kutleša.

Nakon Imotskog, Kolinda se s građanima družila u Makarskoj, Omišu i Klisu, a u Sinju je posjetila Samostan Gospe Sinjske i prošetala sinjskim Adventom.

Dok je grmjelo, tamburao po Americi!

Odgovorila je i na novinarske upite istaknuvši da joj je žao što protukandidati ne govore o svojim programima, nego provociraju na najnižoj osobnoj razini mijenjajući mišljenje, svjetonazor i vlastiti dignitet:

- Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmjelo! Neki su tada tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, kao predsjednica naravno da nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u svojoj stranci bila radi političkog profita. Pridružila sam se HDZ-u krajem 80-ih kao pokretu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Prema Splitu su je ispratile stotine Sinjanki i Sinjana, a na splitskim Gripama, na središnjem predizbornom skupu tog dana, dočekale su je tisuće ljudi.

Bez predsjednice ne bismo vratili HV u Vukovar!

Nakon pozdravnih govora domaćina, okupljenima se obratio potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane general Damir Krstičević, ratni zapovjednik legendarne 4. gardijske brigade „Pauci“ i član Predsjedništva HDZ-a:

- Neću vrijeđati nikog, to ne radi časni vojnik, ratni zapovjednik, nego ću govoriti o našim uspjesima. Rekli su mi da je nemoguće vratiti pobjedničku Hrvatsku vojsku u hrvatske gradove, ali imao sam punu potporu naše predsjednice. Bez nje bi to bilo nemoguće. Vratili smo dostojanstvo hrvatskog vojnika, to je ono što se upisuje u povijest naše države. Što je više napadaju, to je hrvatski narod više voli!

Ni povratak na staro - ni eksperimenti!

I Kolinda Grabar-Kitarović u svom se govoru osvrnula na kontinuirane napade na nju poručivši da nikada više Hrvatska neće biti nezaštićena i nenaoružana jer Hrvatska vojska nije trošak, nego investicija u sigurnost svih nas!

- U sigurnost svakog hrvatskog čovjeka, za kojeg sam radila proteklih pet godina. Što ću i nastaviti! Ne treba nam povratak na staro, ne trebaju nam eksperimenti i kandidati koji su tuđi politički projekti. To hrvatski narod zna prepoznati. Biramo između Hrvatske koja se razvija i prepoznata je u svijetu te, s druge strane, prevrtljivih kandidata koji danas, 28 godina nakon što ih je narod trebao i nije ih bilo, govore da su oni narod.

Poznajem našeg čovjeka i znam koliko može!

Obišla sam Hrvatsku nekoliko puta, poznajem našeg čovjeka i znam koliko može, znam kakve sjajne ljude imamo, od naše nadarene djece do umirovljenika, od seljaka i radnika u tvornici, trgovini, na gradilištu, do učitelja, liječnika, vojnika i policajca, koji s toliko požrtvovnosti čuvaju naše granice. I hvala im na tome! Oni su Hrvatska za koju se borim - zaključila je pred prepunom splitskom dvoranom sadašnja i buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

A A A