Vijesti
14. 12. 2019.

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvati Vojvodine, hvala vam na podršci! Bila sam uz vas i ostajem uz vas!

Predsjedništvo Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini jednoglasno je pozvalo sve hrvatske državljane koji imaju prebivalište u Srbiji da iziđu na predsjedničke izbore i glas povjere kandidatkinji one stranke s kojom vojvođanski Hrvati imaju najplodonosniju suradnju.

Osim što će na taj način ostvariti svoje zakonom zajamčeno pravo, hrvatski će državljani svojim izlaskom na izbore i glasom poduprijeti kandidatkinju s kojom su hrvatske institucije i organizacije u Vojvodini ostvarile do sada najbolju suradnju & predstavnicu one stranke koja je u proteklih nekoliko godina višestruko uvećala i osnažila podršku Hrvatima u Vojvodini, to jest Republici Srbiji - poručuje se u priopćenju Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Hrvati Vojvodine znaju da je Hrvatska sada tu za njih!

Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je na podršci:

- Hrvati Vojvodine, hvala vam! Bila sam uz vas i ostajem uz vas. U svom prvom mandatu osnažila sam položaj naših ljudi u Vojvodini te ću njihov položaj nastaviti snažiti i u drugom. Hrvati Vojvodine znaju da je Hrvatska sada tu za njih!

Hrvatska država ima obvezu skrbiti o svakom Hrvatu izvan Hrvatske, ma gdje se on nalazio, jer, ponovit ću, Hrvati izvan Hrvatske nisu neka "dijaspora", oni su naša braća! - zaključila je predsjednica RH, sadašnja i buduća.

A A A