Vijesti
20. 12. 2019.

HDZ BiH: Pozivamo sve Hrvate da glasuju za Grabar-Kitarović, predsjednicu koja se ustrajno bori za našu stvarnu ravnopravnost!

Hrvatska predsjednica nepokolebljivo se zauzima za poštivanje našeg prava na odabir legitimnih političkih predstavnika & na najvišim svjetskim razinama otvara razgovore o našem položaju! - stoji, među ostalim, u priopćenju našeg sestrinskog HDZ-a Bosne i Hercegovine.

HDZ BiH pozvao je sve Hrvate da u nedjelju 22. prosinca iskoriste svoje biračko pravo te glasujući na biračkim mjestima u BiH podrže Kolindu Grabar-Kitarović.

- U svom petogodišnjem mandatu kontinuirano se zalagala za poštivanje prava hrvatskog naroda u BiH na odabir vlastitih legitimnih političkih predstavnika i legitimno zastupanje na svim nivoima vlasti te, oštro osuđujući prekršaje ustavno-definiranih prava bosansko-hercegovačkih Hrvata, pozivala na izmjene Izbornog zakona i zastupala političku, kulturnu, obrazovnu i medijsku ravnopravnost.

Glasujte za Kolindu Grabar-Kitarović!

Iz HDZ-a BiH poručili su da je zastupanjem politike stvarne ravnopravnosti, kao predsjednica svih Hrvata, otvarala razgovore o BiH i položaju Hrvata u njoj na najvišim razinama svjetskih političkih razgovora.

U priopćenju se navodi i da je predsjednik Republike Hrvatske predsjednik svih njenih državljana te da je Ustav na posebni način regulirao obavezu države i predsjednika da brine o Hrvatima izvan RH.

- Hrvati i hrvatski državljani u BiH s pravom očekuju da se RH i njen predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskog naroda u BiH, ali i za stvaranje novog, pozitivnijeg ozračja unutar međunarodne zajednice prema BiH. Cijeneći odličnu suradnju s HDZ-om RH i njihovu punu podršku HDZ-u BiH i strankama koje su okupljene u Hrvatskom narodnom saboru, još jednom vas pozivamo da izađete na izbore za predsjednika RH te da svoj glas date Kolindi Grabar-Kitarović.

A A A