Vijesti
20. 12. 2019.

Bila sam i ostajem vaša predsjednica! U nedjelju ćemo ponovno zajedno pobijediti!

Draga moja voljena Hrvatska, drage Hrvatice i Hrvati! Vukovaru, ljubavi moja! Želim pozdraviti svako hrvatsko srce koje kuca za Domovinu i za naš Grad Heroj! - popraćena snažnim pljeskom i ovacijama, tim je riječima sadašnja i buduća predsjednica RH započela svoj govor na završnom izbornom skupu u Gradu Heroju.

Donosimo ključne poruke naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović:

Divno je biti ovdje u Vukovaru i završiti ovaj dio kampanje. Kao što sam i prije pet godina obećala, bit ću među vama, bit ću vaš glas, bit ću predsjednica koja će se boriti za vas, jer vi ste moj narod, moja snaga i moje sidro. Tada sam najavila i da u Vukovaru neću biti samo na dan Kolone sjećanja. Ispunila sam to obećanje!

Hvala Vladi na svemu što je učinila za Vukovar!

Isto tako, Vlada Andreja Plenkovića je ovdje više nego ijedna prijašnja. Jer, da biste mogli rješavati stvari u Vukovaru, morate ga poznavati. Vukovar treba poznavati u srce i u dušu, osjećati vaše patnje i nade, kako bi se moglo pomoći, kako bi se Vukovaru osigurao prosperitet koji svi vi zaslužujete.

Nosim u srcu našu Kolonu sjećanja, sve naše poginule, sve naše zajedničke tuge i žalosti, ali u srcu nosim i susrete s djecom, susrete s mladima, poduzetnicima, nosim u srcu i vukovarsku i hrvatsku budućnost!

Vama ne moram ni govoriti koliko sam toga učinila za Vukovar, koliko sam se borila da nađemo nestale, koliko sam se borila da Vukovar bude mjesto posebnog pijeteta i koliko radim na tome da Vukovar bude grad hrvatske budućnosti.

Zahvaljujem Andreju Plenkoviću na svemu što je Vlada učinila za Vukovar.

Nema većega priznanja nego biti gradonačelnik Vukovara!

Pozdravljam i našeg gradonačelnika i prijatelja Ivana Penavu. Hvala ti, dragi Ivane, za sve što činiš! Znam da ti je često teško. Znam reći da treba hodati u cipelama vukovarskog gradonačelnika kako bi se znalo što on sve susreće na ulicama ovog grada.

I nema većega priznanja u Hrvatskoj, nego biti gradonačelnikom Vukovara! Nema odlikovanja koje bi bilo veće od toga! Hvala ti na potpori koju mi daješ. Vukovar je hrvatski i neka nitko ne misli da će ikada biti išta drugo nego naš, hrvatski!

Posebno pozdravljam hrvatske branitelje. Bez vas i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana Hrvatske ne bi bilo. Niti bih ja sada stajala ovdje. I želim da svi budemo toga svjesni. Hvala vam za sve što ste učinili za Hrvatsku i našu djecu!

Crta ispod koje hrvatski narod ne može ići

Pozdravljam, s najdubljim pijetetom, članove obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja i civila. Posebno u srcu nosim obitelji nestalih, jer je njihova patnja dvostruka. I zato se neću dati obeshrabriti u traženju istine! Srbija mora znati da od mene i od ove Vlade neće dobiti zeleno svjetlo za Europsku uniju dok ne dobijemo podatke gdje su naši nestali!

Ne mrzimo nikog, ali svi moraju znati da postoji crta ispod koje hrvatski narod ne može ići. Dok se god istina ne prihvati i ne prizna, ne mogu se nametati ćirilične ploče na javnim ustanovama u Vukovaru! Dok se god ne prizna istina da ovdje nije bio „građanski rat“, nego agresija i teror u ime velikosrpske ideje! Dok se ne sankcioniraju ratni zločinci, dok se ne otkrije sudbina svih nestalih, ćirilične ploče u Vukovaru otvarat će rane kojima nije dana prilika da zarastu. I to ne možemo prihvatiti!

Poštujemo tuđe, ali volimo i branimo svoje!

Oprostili smo i pružamo ruku pomirenja svakom tko je želi prihvatiti. Poštujemo tuđe, ali volimo i branimo svoje. I nikada od toga nećemo odustati! To je politika koju zastupam, to je jedina poštena i razborita politika, a uzor mi je uvijek bio predsjednik Franjo Tuđman, koji je učinio sve za mir i pomirenje, ali je čuvao dostojanstvo hrvatskog naroda i Hrvatske.

Hrvatsku vojsku vratili smo u Sinj, Varaždin, Pulu, Ploče i Vukovar! Vukovar iz kojeg nikada više neće otići! Jačamo i hrvatsku policiju. Moramo znati da sigurnost naših granica nema cijene.

Izvukla sam Hrvatsku iz „regiona“ i učvrstila njezinu poziciju u srednjoj Europi i na Mediteranu kroz inicijativu Triju mora. I to je razlog zašto su bitni ovi izbori - da spriječimo neke nove, neobalkanske ideje.

Izvukli smo Hrvatsku iz apatije i sivila!

Dragi prijatelji, izvukli smo Hrvatsku iz apatije i sivila! Za Hrvatsku se u svijetu ponovno zna po uspjesima. Ne damo se! To je u srcu nas Hrvata. Nikada ne zaboravljamo naš identitet, naše vrijednosti i ono što želimo postići, a u tome nas danas vodi ideja predsjednika Franje Tuđmana i naša ideja zajedništva kojom idemo ka boljoj budućnosti.

Svoj sam program sažela u 7 točaka - razvoj, identitet, odlučnost, pravednost, demokracija, sigurnost i optimizam. Te riječi sve govore i sve obuhvaćaju. A u središtu programa je hrvatska obitelj, kao stožerna jedinica našega naroda. Nudim program još bolje Hrvatske. On je nastao iz naroda! I nije mi bilo teško napisati ga, jer je proizašao iz života i potreba mojeg naroda koji sam slušala kao predsjednica pet godina.

Nisam pobjegla kada me Hrvatska najviše trebala!

U Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu i to mora znati svaki političar. Znate kako sam živjela s Hrvatskom od prvog dana i kako nisam pobjegla kada me Hrvatska najviše trebala i kako sam se vratila u Hrvatsku kada me je najviše trebala.

Uvijek sam poštivala naše svetinje i branila naše vrijednosti. I nikada nisam dala blatiti Domovinski rat, omalovažavati Vukovar - kao što ne dopuštam ni danas da se proziva naša policija koja čuva naše granice.

Na ovim izborima odlučujemo hoćemo li nastaviti gospodarski napredovati, rasti u plaćama, smanjivati dug, biti ponosna država na svjetskoj pozornici, vjerna svojim vrijednostima, ili ćemo se vratiti u stanje jalovih podjela u kojima će onda loši političari tražiti opravdanje za svoj nerad i neznanje, a većinu nas vući na dno.

Bila sam i ostajem vaša predsjednica!

Imamo snagu, znanje i sjajne ljude, imamo sve što nam treba za uspjeh. I zato vjerujem u Hrvatsku koja zna i mora bolje! Drage moje Vukovarke i Vukovarci, izađite na izbore. To je naša dužnost prema Hrvatskoj!

Bila sam i ostajem vaša predsjednica! U nedjelju ćemo zajedno pobijediti!

A A A