Vijesti
31. 1. 2020.

Izv. prof. dr. sc. Vili Beroš - novi ministar zdravstva! Još danas sastanak Kriznog stožera & mjere protiv širenja koronavirusa!

Hrvatski sabor iskazao je povjerenje Berošu s 81 glasom ZA, 1 suzdržanim & 43 protiv. Parlamentarna većina, predvođena HDZ-om, potvrdila je snagu i čvrstinu, a oporba svoju - nemoć.

Novi ministar zdravstva odmah je prisegnuo da će svoju dužnost obnašati savjesno i časno, poštivati Ustav i zakone te se zalagati za svekoliki napredak RH.

Koordiniranje akcija s WHO & EU

U prvoj izjavi kao ministar, Vili Beroš je najavio da će se već danas održati sastanak Kriznog stožera na kojem će se definirati mjere protiv unošenja infekcije i širenja koronavirusa: 

- Planiram kontaktirati čelnike Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization - WHO) i europsku povjerenicu za zdravstvo radi koordiniranja daljnjih akcija. Situacija nije dobra, u svijetu iz dana u dan broj oboljelih i umrlih raste.

Resorni saborski odbor iskazao povjerenje Berošu: „Ministarsku dužnost obavljat ću odgovorno i hrabro!“

Nadzor svih osoba koje dolaze iz kriznih žarišta

Važno je da u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo podignemo razinu nadzora:

- To znači da ćemo nadzirati sve osobe koje dolaze iz kriznih žarišta i zemalja gdje već ima oboljelih od koronavirusa. I ako su bili u kontaktu s njima, da budu pod nadzorom epidemiološke službe.

Potvrdio je da su četiri hrvatske državljanke evakuirane iz Kine na jug Francuske. Najvjerojatnije će biti u karanteni 14 dana, nakon čega bi se mogle vratiti u RH.

Plaćanje prekovremenih sati

Beroš je ponovio da će mu u vremenu do kraja mandata u fokusu biti plaćanje prekovremenih sati medicinskom osoblju i problem odlazaka liječnika i medicinskih sestara u inozemstvo.

Novac za prekovremene sate će se pronaći, uvjeren je:

- Liječnici koji pošteno rade svoj posao moraju za to biti plaćeni. O tome sam već razgovarao s predsjednikom Plenkovićem. Ti problemi traju dugo, no moramo ih početi rješavati, ljudi nam odlaze.

Prof. dr. sc. Vili Beroš - moj prijedlog za novog ministra zdravstva! Poznaje sustav i vrlo brzo može preuzeti odgovornost!

Od srca za naš narod!

Novi ministar izrazio je nadu da će svojim trudom opravdati povjerenje svih, dakle i onih koji mu nisu dali glas.

Na konstataciju da je prvi ministar koji je s rukom na srcu dao prisegu i pitanje što je time htio poručiti, Beroš je odgovorio: "Da to radim od srca za naš narod!".

A A A