Vijesti
25. 2. 2020.

Plenković: Očekujem da na izborima u HDZ-u zadržimo razinu političke kulture i kolegijalnosti kako bismo iz njih izašli još snažniji i složniji!

(VIDEO) 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brezovici, Novom Zagrebu - zapad & Novom Zagrebu - istok, tri gradski četvrti koje skupa broje 132.000 stanovnika. „Učinili smo velike iskorake u međunarodnom pozicioniranju RH, zaštiti prava hrvatskih branitelja & snaženju HV-a i policije. Iz EU fondova povukli smo 1.5 mlrd. kuna kako bismo čvrsto štitili našu granicu!“, poručio je Andrej Plenković.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH, predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Zagreba dr. sc. Andrije Mikulića i predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Marija Kapulice u prepunoj dvorani Kulturnog centra Travno:

PLENKOVIĆ: Dok je naše Vlade, nećemo žicom odvajati Hrvate iz RH od naših sunarodnjaka u BiH!

Tri desetljeća HDZ-ovih postignuća nas obvezuju da - s čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, a okrenuti budućnosti i novim, modernim izazovima - nastavimo s istom predanošću raditi na dobrobit Lijepe Naše!

Pozitivni ekonomski pokazatelji

Unatoč naslijeđenim, godinama pod tepih guranim problemima još iz hrvatske tranzicije, bilježimo pozitivne ekonomske rezultate: proračunski plus, kreditni rejting, rast zaposlenosti, a pad nezaposlenosti, porast plaća i mirovina, porezno rasterećenje, pad javnog duga, gospodarski rast na zdravim osnovama, bez zaduživanja…

Europska komisija povisila procjenu rasta hrvatskog gospodarstva za prošlu godinu, a zadržala za ovu!

Hrvatski branitelji, HV & policija

Učinili smo velike iskorake i u međunarodnom pozicioniranju Hrvatske, jedinstvenim zakonom ispravili smo nepravdu prema hrvatskim braniteljima, vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar, Sinj, Pulu, Ploče i Varaždin, poboljšali status hrvatskih vojnika i policajaca. To je politika naše, HDZ-ove Vlade!

Domovinski rat, jačanje HV-a i policije, vraćanje 30. svibnja, Velered Franje Tuđmana… Štitimo sve vrijednosti na kojima počiva HDZ!

Čvrsta zaštita granice

Iz EU fondova povukli smo 1.5 milijardu kuna kako bismo vrhunski opremili našu policiju radi čvrste zaštite hrvatske granice, i to bez žilet-žice. I još jednom ću ponoviti: dok je naše, HDZ-ove Vlade, nećemo žicom odvajati Hrvate iz Hrvatske od naših sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini!

I primjer povlačenja europskih sredstava radi učinkovitog nadzora i čuvanja granice od ilegalnih migranata pokazuje da danas bolje štitimo nacionalne interese ako je Hrvatska u Uniji - kako je to zacrtao još dr. Tuđman - a ne izvan nje.

EU novac za demografsku revitalizaciju & koheziju

Evo, i u prijedlog novog EU proračuna uvrštena su dva paragrafa upravo na našu inicijativu: sredstva i za demografsku revitalizaciju i za ravnomjerni regionalni razvoj onih članica koje su koristile EU fondove u samo jednom financijskom razdoblju. Potonji paragraf odnosi se isključivo i jedino na - Hrvatsku! Veliki je to uspjeh i HDZ-ove Vlade i cijele RH!

U pregovore o EU proračunu uvrštene dvije točke koje uvažavaju specifičnosti Hrvatske. ZA koheziju & demografsku revitalizaciju!

Rotor - projekt naše stranke i naše Vlade

Imamo i primjer Rotora Remetinec, kapitalnog projekta u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad. Ne zaboravite: Rotor je rezultat amandmana HDZ-a u Gradskoj skupštini, kojim smo uvjetovali prihvaćanje zagrebačkog proračuna. Čak 95% sredstava za njegovu rekonstrukciju došlo je s nacionalne razine - ili izravno od Vlade ili iz EU fondova posredstvom Vlade. I ako se neki pokušaju kititi tuđim perjem, glasno im odgovorite: Rotor je projekt naše stranke i naše Vlade!

85% rekonstrukcije ZG rotora, vrijedne 331 milijun kuna, financira se bespovratnim EU sredstvima!

Iz izbora iziđimo još snažniji & složniji!

Na kraju, izbori u HDZ-u? Modelom da svaki član izravno bira cijelo vodstvo podignuli smo ljestvicu unutarstranačke demokracije - ostale se stranke mogu ugledati u nas! Očekujem da u kampanji zadržimo razinu političke kulture i kolegijalnosti kako bismo iz tih izbora izašli još snažniji i složniji. Nakon 15. ožujka pružit ćemo si ruku i, zajedno, pobijediti na parlamentarnim izborima!

MIKULIĆ: Zajedno po još jednu veličanstvenu pobjedu na parlamentarnim izborima!

Na unutarstranačkim je izborima ključno, što stalno ističem, da se ne izrekne riječ viška. Preteška riječ, nakon koje nema povratka. Jer nakon izbora u HDZ-u moramo sjesti za stol, razgovarati, poslati poruku zajedništva i pripremiti se za parlamentarne izbore. Ako svi pušemo u isto jedro, ako svi zaista iskreno krenemo u tu utakmicu, onda ni trenutka ne dvojim da ćemo ostvariti još jednu veličanstvenu pobjedu! Dragi prijatelji, zahvaljujem vam na 30 godina vjernosti HDZ-u!

KAPULICA: Ključ našeg uspjeha- svaki član koji vjeruje u ono što radi!

Na ovim se obljetnicama sjećamo svojih početaka. To su važni dani. I važni su ljudi s kojima smo krenuli - a to su utemeljitelji! Čestitam vam 30. obljetnicu ne samo osnivanja, nego i vjernosti našoj stranci. Ključ našeg uspjeha je svaki član HDZ-a koji vjeruje u ono što radi i koji se bori za vrijednosti i politiku stranke!

A A A