Vijesti
29. 2. 2020.

Kad je jedinstven, HDZ je nepobjediv! Jasnom argumentacijom moramo otklanjati političke napade i slijeva i zdesna!

30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji. Andrej Plenković iz Slavonskog Broda: Ponosni smo na sva postignuća HDZ-a i Hrvatske u ova tri desetljeća. Danas nema nijedne političke stranke u RH, osim nas, koja neposredno bira šest čelnih ljudi. Time je HDZ napravio demokratski iskorak bez presedana!

Gost na svečanom obilježavanju u prepunoj Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ bio je predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. sc. Dragan Čović, a prije skupa predsjednici dviju sestrinskih stranaka položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika dr. Franji Tuđmanu te poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. U Slavonskom Brodu održana je i zajednička sjednica užeg Predsjedništva HDZ-a i HDZ-a BiH.

Ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH trajni je prioritet HDZ-a i naše Vlade!

Donosimo ključne poruke predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića i domaćina - predsjednika brodsko-posavske Županijske organizacije HDZ-a Pere Ćosića:

PLENKOVIĆ: HDZ je najsnažnija i najvažnija hrvatska stranka!

HDZ je najsnažnija i, povijesno gledajući, najvažnija hrvatska stranka, stranka koja je pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana ostvarila sve svoje strateške nacionalne interese i zadaće. I slobodu i demokraciju i pluralizam i obranu od velikosrpske agresije i oslobađanje okupiranih područja i mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja i izgradnju institucija i članstvo u NATO-u, a i naš ulazak u Europsku uniju zacrtao je dr. Tuđman. Suvremenu hrvatsku državu korak po korak gradile su generacije članica i članova HDZ-a.

Jedini cilj „suverenista“ jest zauzeti prostor HDZ-a!

HDZ mora vrlo jasnom argumentacijom otklanjati političke napade i slijeva i zdesna, posebice od stranaka koje se vole nazivati „suverenističkim“. Riječ je o ljudima i strankama koje nisu postojale kad je tema suverenizma bila aktualna. Ona je za Hrvatsku bila bitna '90-ih, ne danas i ne na ovaj način na koji to žele prikazati. Danas mali akteri koriste tu temu kako bi pokušali samo jedno - doći na mjesto koje na političkom spektru Hrvatske zauzima HDZ.

HDZ nije, kako nas lažno optužuju, skrenuo ulijevo. Je li lijevo to što je ova Vlada osnažila Hrvatsku vojsku i vratila je u Ploče, Sinj, Pulu, Varaždin i Vukovar? Je li lijevo to što jačamo hrvatsku policiju i čvrsto štitimo granicu od ilegalnih migranata? Je li lijevo to što se ustrajno zauzimamo za stvarnu ravnopravnost našeg naroda u BiH? Je li vraćanje 30. svibnja i uvođenje Velereda Franje Tuđmana lijeva politika? Nije! Nema nijednog obećanja koje smo dali hrvatskim braniteljima, a da ga nismo ispunili!

Gospodarski rast & nova radna mjesta

Zasluge Vlade? Iz hrvatskog tranzicijskog ormara poispadali su svi kosturi i došli na dnevni red naše Vlade. Ali, mi te probleme rješavamo jedan po jedan, čuvajući i otvarajući radna mjesta i brinući o državnom proračunu.

Nižemo uspjehe u gospodarstvu, među ostalim imamo kontinuirani rast od oko 3%, i to na zdravim temeljima, bez zaduživanja zemlje i budućih naraštaja - poput nekih prije nas. Pružili smo ruku i Đuri Đakoviću, zadržavši proizvodnju i radna mjesta.

Pružili smo ruku Đuri Đakoviću, Brodsko-posavskoj županiji i cijeloj Slavoniji!

Demokratski iskorak

Ponosni smo na sva postignuća HDZ-a i Hrvatske u ova tri desetljeća. Danas nema nijedne političke stranke u Hrvatskoj, osim nas, koja neposredno bira šest čelnih ljudi. Time je HDZ napravio demokratski iskorak bez presedana! Kad je jedinstven, HDZ je nepobjediv!

Na unutarstranačkim izborima izaberite one najbolje - one koji će se znati nositi s izazovima 21. stoljeća. Iz te izborne utakmice moramo izići još jači i složniji i dobiti potporu hrvatskog naroda za još jedan mandat. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti!

ĆOSIĆ: HDZ i danas slijedi politiku dr. Tuđmana!

HDZ danas, kao ni prije 30 godina, ne odstupa od politike koju je zacrtao naš prvi predsjednik, povijesni velikan i tvorac suvremene hrvatske države dr. Franjo Tuđman. Imali smo, naravno, i uspone i padove, ali smo se uvijek vraćali još jači. Tako će biti i nakon ovih unutarstranačkih izbora - HDZ će izaći još jači i ostati najsnažnija stranka - predvodnica na hrvatskoj političkoj sceni!

U političkom spektru HDZ se jasno pozicionirao kao državotvorna stranka koja zastupa tradicionalne, demokršćanske i narodnjačke vrijednosti. HDZ je stranka koja okuplja te u zajedništvu čuva suverenost Republike Hrvatske i skupa sa svojim prijateljima iz Europske unije gradi snažnu Europu u svijetu punom izazova.

A A A