Vijesti
28. 3. 2020.

Željezanski biskup Egidije Živković u pismo potpore predsjedniku Plenkoviću: Obećavam našu pomoć i molitvu!

Mons. Živković u pismu je u ime gradišćanskih Hrvata izrazio solidarnost sa svim građanima RH u teškim danima potresa i koronavirusa „u dragoj nam našoj Staroj Domovini". Želim pohvaliti Vas, Vladu RH, sve institucije države, jer bez panike, odgovorno i neumorno radite svoj posao - dodao je željezanski biskup.

Željezanski biskup u pismu je istaknuo da je na 4. korizmenu nedjelju, Nedjelju radosti, ujutro u Željezno, kulturno sjedište gradišćanskih Hrvata, stigla žalosna vijest o strašnom potresu „u tako mi dragom i lijepom glavnom gradu drage nam naše Stare Domovine":

- U ime Željezanske biskupije, u svoje osobno ime i u ime gradišćanskih Hrvata, izražavam Vama i svim hrvatskim državljanima, a posebno stanovnicima Zagreba, našu solidarnost u teškim danima potresa i koronavirusa.

Veliko hvala, priznanje i Bog plati!

Obećavam našu pomoć i molitvu - nastavio je mons. Egidije Živković u pismu potpore predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću:

- U trenutcima teške nevolje želim pohvaliti Vas, hrvatsku Vladu, sve institucije države, civilne zaštite i Grada Zagreba te djelatnike zdravstvenih ustanova, policije, vojske, Crkve i brojne volontere koji bez panike, mirno, odgovorno i neumorno rade profesionalno svoj posao. Dopustite mi da svima od srca javno uputim veliko HVALA, PRIZNANJE i BOG PLATI!

Preporučam sve vas u zagovor Majke Božje

Preporučam sve vas u zagovor Majke Božje od Kamenitih vrata te vas od srca iz austrijskog Gradišća pozdravljam i blagoslivljam - zaključio je biskup Živković.

A A A