Vijesti
4. 5. 2020.

Plenković: Licemjerni Milanović dijeli hrvatski narod, a ne pamtim da je čelnik ijedne stranke tako primitivno nastupio kao Bernardić!

Uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, održane putem video konferencije, Andrej Plenković odgovorio je na pitanja mnogobrojnih okupljenih novinara. Najviše ih se odnosilo na besprizornog Bernardića te, blago rečeno, nedosljednog, a isključivog Milanovića.

Na sjednici je Andrej Plenković izvijestio vodstvo naše stranke, kako je sam objavio na svom Twitter profilu, o daljnjoj borbi protiv koronavirusa te reaktivaciji gospodarstva.

Istaknuo je, među ostalim, da obveznica koju je Ministarstvo financija danas izdalo u iznosu od 1.45 mlrd eura, uz vrlo povoljnu kamatu od 0.75%, predstavlja nastavak napora naše Vlade da pronađe izvore financiranja u posebnim okolnostima.

Odgovore pak predsjednika HDZ-a i Vlade RH na pitanja novinara pitanja uoči sjednice možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O MORALIZATORU MILANOVIĆU

Sjećate li se kada je Milanović 2016. u razgovoru s hrvatskim braniteljima izvrijeđao moju majku i izjavio, citiram, "fućka mi se za ZDS"? Pravio se nevješt i kada je 2015. na ZG mimohodu u povodu 20. obljetnice Oluje među zastavama postrojbi bila i ona HOS-ova. Nisam primijetio da se tada digao iz lože. Ne sjećam se ni da je kao premijer u pune 4 godine svog mandata zabranio znakovlje HOS-a, koje je, usput rečeno, legalizirala SDP-ova Vlada, još u mandatu Ivice Račana. I sada taj isti Milanović odjednom moralizira & ultimativno traži nove zakone i zabrane?!?

O „BACI NEGDJE“ MILANOVIĆU

U biti, ništa nas više i ne može začuditi od osobe koja je u Jasenovcu kazala da spomen-ploču s imenima 11 poginulih hrvatskih branitelja treba „negdje baciti“. Sramotna, nedopustiva izjava! Naši će građani jasno vidjeti tko je i isključiv i nedosljedan, tko želi produbljivati podjele, a tko, s druge strane, želi pomiriti generacijske traume hrvatskog naroda. Naša Vlada, HDZ i ja osobno jasno smo osudili zločinački karakter ustaškog režima i nitko nam neće bilo što imputirati.

O MILANOVIĆEVU KUKAVIČKOM BIJEGU

Tvrdi da je moj ostanak u Okučanima „kukavički čin“? Kada šef države, i to usred intoniranja himne Lijepe naše, ode s odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima i s obilježavanja 25. obljetnice Bljeska, koji je bio uvod u Oluju, onda to smatram kukavičlukom.

O BESPRIZORNOM BERNARDIĆU

Ne pamtim da se čelnik ijedne stranke spustio na tako nisku razinu kao što je on učinio u napadu na predsjednika Hrvatskog sabora. Bernardićev primitivni izričaj za svaku je osudu. Teško da ćemo ikad više moći voditi dijalog s takvim čovjekom na čelnom mjestu SDP-a - s tim navodnim liderom opozicije.

O POBJEDI NA IZBORIMA

Izbori? Kada god bili, a bit će kada to dopusti epidemiološka situacija, HDZ će pobijediti i osigurati još jedan mandat!

A A A