Vijesti
7. 5. 2020.

SDP-ovo korištenje ljudske nesreće u predizborne svrhe ispod je svake razine

Ante Sanader & Branko Bačić: Ranko Ostojić i SDP nalaze krivce u rankovićevskoj maniri: osudi, pa poslije nabavljaj dokaze! Preko tragedija pokušati ušićariti politički poene puno je i previše, ako je i od SDP-a! Nervozni su jer naša Vlada uspješno upravlja krizom, a sami nemaju što konkretnog ponuditi.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora (i politički tajnik HDZ-a) Ante Sanader najavio je da će naš zastupnički klub zatražiti smjenu SDP-ova Ranka Ostojića s mjesta predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog slavljenja Jugoslavije i Tita na svom Facebooku:

- Znamo da je svaka Jugoslavija bila zlo za hrvatski narod, tako da držim opravdanim naš zahtjev za smjenom, koji ćemo u proceduru uputiti sutra. Čovjek koji veliča Jugoslaviju, Tita i totalitarni komunistički sustav ne može biti na tako važnom mjestu i voditi nacionalnu sigurnost hrvatske države.

SDP te tuži, SDP ti sudi

Upozorio je da je taj zahtjev zapravo reakcija na neargumentirane prozivke SDP-a nakon događaja u splitskom Domu za starije osobe, zbog kojih ta stranka i traži njegovu smjenu s mjesta saborskog potpredsjednika:

- Ni u kakvom „zataškavanju“ stvarnog stanja u splitskom Domu nisam sudjelovao, niti sam „utjecao na ravnatelja Ivana Škaričića da ne podnese ostavku“. Zašto bih uopće „utjecao“ ako su sve nadležne inspekcije utvrdile da se u Domu postupalo prema propisima i naloženim zaštitnim mjerama?

Ranko u maniri Rankovića

SDP je jednostavno proglasio da je netko kriv, bez suda, bez argumenata, bez ičega - nastavio je Sanader, koji je i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije:

- Za smrt starijih osoba, što se nažalost događa u cijelom svijetu tijekom epidemije, pokušavaju naći krivca u rankovićevskoj maniri: osudi, pa poslije nabavljaj dokaze! Očito kod Ostojića, predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a, postoji i kompleks jer njegova stranka 27 godina ne može ostvariti nikakav značajniji rezultat u našoj županiji.

Što su nervozniji, to su agresivniji

Zacijelo je SDP nervozan - dodao je - nakon istraživanja koja pokazuju rast rejtinga HDZ-a i predsjednika Plenkovića zbog uspješnog upravljanja krizom izazvanom koronavirusom:

- I da demantiram još jednu SDP-ovu izmišljotinu, da je Škaričić na čelo Doma došao bez natječaja. Došao je temeljem dva natječaja, 2014. i 2018. godine, a u Upravnom vijeću koje bira ravnatelja od petorice članova samo je jedan HDZ-ovac.

Nemamo mi što tvrditi ili ne tvrditi, ni Ostojić ni ja nismo epidemiolozi, nismo meritorni, trebamo uvažavati ono što su zaključili stručnjaci i inspekcija. Uostalom, svi dokumenti su predani DORH-u i tu nemamo pravo što komentirati - zaključio je Sanader.

Puno i previše, ako je i od SDP-a!

SDP-ove prozivke na Sanaderov račun odbacio je i Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik naše stranke:

- Takvo tumačenje političke odgovornosti, kakvo pokušava nametnuti SDP, svojstveno je nedemokratskim, autoritarnim sustavima. Nezabilježen je postupak u demokratskoj, suverenoj Hrvatskoj da se zbog događaja u domu umirovljenika traži politička odgovornost potpredsjednika Sabora! Izražavamo sućut svima čiji su bližnji umrli, ali preko tragedija pokušati ušićariti politički poene puno je i previše, ako je i od SDP-a!

Bizarna inicijativa

Ocijenio je da SDP tako postupa jer se sa zdravstvenom i gospodarskom krizom i Stožer civilne zaštite i Vlada sjajno nose:

- S obzirom da SDP nema odgovor na to, pokušava i ovako, na bizaran način, tražiti ostavku potpredsjednika Sabora.

Zahvaljujući pravodobnim i ciljanim zaštitnim mjerama, stvoreni su preduvjeti za bržu reaktivaciju gospodarstva

REINER: Neusporedivo bolje nego u daleko bogatijim zemljama

Korištenje ljudske nesreće u predizborne svrhe ispod je svake razine - poručio je akademik Željko Reiner, također potpredsjednik Sabora:

- U daleko bogatijim zemljama od RH epidemiološka je situacija neusporedivo gora. Hrvatska se u zdravstvenom, ali i gospodarskom pogledu dobro nosi s krizom. Samo za travanj 600.000 radnika iz privatnog sektora dobit će plaće od 4.000 kuna neto. Samo za tu mjeru očuvanja radnih mjesta u tri mjeseca izdvojit će se 8.5 milijardi kuna.

A A A