Vijesti
11. 5. 2020.

CRO Demoskop: HDZ nastavlja s rastom & povećava prednost pred SDP-om! Plenković najpozitivniji političar

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a preuzeo je vodstvo na listi popularnosti s okruglih 20.0%, dok je „lider oporbe“ na - 1.6%. Sudeći i prema RTL-ovu istraživanju, Bernardić bi prvo trebao restartati - sebe. Rejting naše stranke porastao je za gotovo 2 postotna boda u odnosu na travanj.

Prema mjesečnom istraživanju političkih preferencija CRO Demoskop, koje je za RTL provela agencija Promocija plus, HDZ nastavlja rasti, ima više od 30% potpore te je u odnosu na prošli mjesec povećao prednost spram SDP-a za cijeli postotni bod (s 1.4 na 2.4%).

CRO Demoskop: HDZ ponovno na vrhu! Rekordni broj građana zadovoljan smjerom kojim vodimo Hrvatsku!

Treći je s 10.1% Domovinski pokret Miroslava Škore, no s trendom pada: u ožujku je bio na 11.5%, a u travnju na 10.9%.

Beljak puše za vrat Grmoji

Nijedna druga stranka ili lista ne prelazi izborni prag: Most (4.0%), HSS (2.7), IDS (1.9), HNS (1.6), Živi zid & Stranka Ivana Pernara & Bandić Milan 365 s po 1.1%, Pametno (1.0)…

Glasni bez glasova

Svi ostali su ispod magične granice od 1 posto: HSLS & Hrvatski suverenisti & Mislav Kolakušić s po 0.6%, a na 0.5% su GLAS, HSU i Neovisni za Hrvatsku. Postotak neodlučnih prilično je visok - 11.5%.

Mrak Taritaš i Hrelja, dakle, vode „mrtvu trku“ na ljevici.

Plenković na vrhu

Andrej Plenković je zasjeo na sami vrh liste popularnosti političara s 20%, a treći je ministar zdravstva Vili Beroš (15.4%).

Bernardić ima razloga za nervozu

„Pretendent na premijersko mjesto“ Davor Bernardić čini se da ima razloga za nervozu i prostačku agresivnost kakve u zadnje vrijeme demonstrira - samo 1.6% građana smatra ga pozitivcem.

Bandić najnegativniji

Na ljestvici najnegativnijih političara prvo mjesto i dalje drži Milan Bandić (18.5%). Broj ispitanika koji negativno doživljavaju Plenkovića pao je s 12.0 na 11.2%, dok je porastao i Milanoviću (s 4.1 na 9.6%) i Bernardiću (s 4.7 na 8.4%).

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 5. do 8. svibnja 2020. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1.300 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

A A A