Vijesti
18. 1. 2019.

Licemjerje Marijane Puljak: od „nepotrebnih borbenih aviona“ do „ugroze nacionalne sigurnosti“!?!

Prvi čovjek splitskog HDZ-a i potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Petar Škorić raskrinkao je politikantsku, nepametnu nedosljednost stranke Pametno, koja se prvo protivila nabavi borbenih zrakoplova, da bi se potom dramatično „zgražala“ jer avioni zasad nisu nabavljeni.

Pametnome dosta! Donosimo Škorićevu reakciju:

Puljak u kupe - Puljak u špade!

Do prije nekoliko mjeseci Marijana Puljak je na listi hrvatskih prioriteta obranu i domovinsku sigurnost praktično svrstavala na posljednje mjesto, govoreći o „preplaćenim starim avionima“ te da nam sposobnost borbenog zrakoplovstva uopće nije potrebna. No, odjednom - preokret!

Sada je priča potpuno drukčija: činjenicu da je Vlada RH poništila natječaj za kupnju borbenih zrakoplova zato što izraelska strana ne može realizirati svoju ponudu Puljak u svojim apokaliptičnim i fingirano dramatičnim obraćanjima naziva „ugrozom nacionalne sigurnosti zemlje“!?!

Privrženost modernizaciji ratnog zrakoplovstva

Naša Vlada, predvođena predsjednikom Plenkovićem, odavno je i jasno posložila listu prioriteta na kojoj domovinska sigurnost zasluženo zauzima visoko mjesto. A nabava borbenih zrakoplova - kojoj ostajemo privrženi - samo je jedan od aspekata mnogobrojnih ulaganja u domovinsku sigurnost, s kojima Hrvatska ide u korak sa svojim zapadnim saveznicima u svijetu prepunom novih izazova.

Vlada RH će definirati novi model nabave višenamjenskih borbenih aviona - koji su nam potrebni i za što postoji čvrsta politička volja svih ključnih institucija RH - i nastaviti s aktivnostima kako bi Hrvatska i zadržala i modernizirala ratno zrakoplovstvo te suvereno kontrolirala svoje nebo.

Poništena odluka o nabavi izraelskih F-16 - Nastavljamo s aktivnostima za modernizaciju ratnog zrakoplovstva!

Budući da je Marijana Puljak prvi put u svoj rječnik uvrstila pojam nacionalne sigurnosti, očekujemo da će - ako ne uslijedi još jedan njezin „kopernikanski obrat“ - dati potporu novom postupku nabave borbenih zrakoplova te da će s ponosom i zadovoljstvom nazočiti prvom letu nove hrvatske zračne eskadrile - koji svi mi iščekujemo.

Neka se usuglasi sama sa sobom

Od Marijane Puljak i njezine stranke već smo navikli na licemjerje, nagle promjene mišljenja i pokušaje dnevnopolitičke instrumentalizacije, a ovakvim je politikantskim odnosom spram važnog pitanja domovinske sigurnosti samo dodatno potvrdila epitet koji je djelovanjem već davno sama sebi prišila - epitet neodgovornosti, neozbiljnosti i neznanja.

Prije nego sljedeći put opet progovori o zrakoplovima, bilo bi bolje da se usuglasi sa samom sobom.

A A A