Vijesti
7. 3. 2019.

Europski izbori bit će politička bitka za smjer zemlje!

Europski izbori su politička bitka za smjer zemlje. Hoćete li prepustiti odgovornost protestnim strankama, anarhistima, antisistemcima, kvazisuverenistima, fragmentiranim socijaldemokratima, brzorastućim verzijama liberalno-lijevih opcija…

... ili ćete, s druge strane, dati povjerenje onom tko ulaže 30 godina u Hrvatsku i njen smjer, tko razumije međunarodni kontekst i koji ima ljude, program i znanje da iznese izazove koji su ispred nas. To je odabir pred svima nama! - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u dupkom punim prostorijama „Hrvatskog slova“ na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Trnje, zagrebačke četvrti s oko 45.000 stanovnika.

U skladu s Tuđmanovom vizijom!

Istaknuo je da nema toga strateškog pitanja oko kojeg HDZ nije štitio nacionalne interese:

- Tu nema jačih od HDZ-a, ne postoje! Ne dajte da vas zbune razne manje stranke i politički akteri - HDZ je stranka koja je najviše učinila i za samostalnost RH i za obranu Domovine od velikosrpske agresije i za naš euroatlantski put, koji je zacrtao još naš utemeljitelj dr. Franjo Tuđman! HDZ je čvrsto i proeuropski i nacionalno orijentiran, u skladu s vizijom prvoga hrvatskog predsjednika o snažnoj Hrvatskoj u sigurnoj i razvijenoj Europi!

Pelješki most - trajni spomenik EU članstva

Napomenuo je i da je uvođenje eura godinama cilj naše europske politike, a većina građana ionako danas štedi u eurima:

- Troškovi konverzije bit će minimalni. Kava će, primjerice, zbog njih poskupjeti za dvije lipe.

Izdvojivši važnost povećanja apsorpcije EU sredstava, kazao je da su ona jedna od ključnih poluga razvoja Lijepe Naše:

- Pelješki most, koji gradimo europskim novcem, ostat će trajni spomenik prvih 7 godina članstva u EU-u! Neće ga nitko moći ignorirati. Spojiti hrvatski teritorij nakon 300 godina - ako je nešto zaštita nacionalnog interesa i strateško postignuće, onda je to to!

Što je „suverenističkije“ od zaštite granice?!

Stoga će, naglasio je, i dalje ići s boljom apsorpcijom EU sredstava, provedbom strateških projekata te pripremama za uvođenje eura, ali i za članstvo u Schengenu:

- Evo još jednoga odličnog primjera snažne Hrvatske u sigurnoj i razvijenoj Europi: 6.500 hrvatskih policajaca vrhunski je opremljeno zahvaljujući upravo EU sredstvima kako bi danonoćno štitili našu granicu i sprječavali nezakonite migracije! Kažite mi, zar je išta „suverenističkije“ od toga?!

Unatoč Agrokoru & jamstvima za brodogradilišta

Nakon što su riješene temeljne nacionalne zadaće ulaska u EU i NATO, predsjednik Plenković je rekao da u ovom desetljeću treba zaokruživati naš gospodarski napredak i loviti korak s onima koji su ispred nas:

- Uistinu smo puno učinili na fiskalnoj konsolidaciji, i to unatoč naslijeđenom problemu Agrokora i jamstvima za brodogradilišta koja su izdale Vlade prije nas. Na početku našeg mandata javni je dug iznosio 80.6 posto udjela u BDP-u, a danas je - 74.5 posto. A taj se pozitivni trend nastavlja: planiramo da javni dug 2021. padne na oko 64 posto!

Nedvojbena postignuća naše Vlade

Osvrćući se na uspjehe ove Vlade, rekao je da smo kroz "tri vala" porezne reforme i gospodarstvo i građane rasteretili za 6,5 milijardi kuna, a ukidanjem niza procedura i administrativnih troškova za još dodatne 2,3 milijarde kuna:

- Da nije bilo krize Uljanika, 2018. imali bismo još viši suficit nego 2017. godine. To je golemo postignuće u vođenju hrvatskih javnih financija!

Zajedno, idemo po još jednu pobjedu na europskim izborima! - zaključio je predsjednik Plenković.

Dr. sc. Andrija Mikulić (predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba):

Prvi veliki ispit su nam europski izbori. Ne zaboravimo, zahvaljujući EU sredstvima ne samo da gradimo Pelješki most i čuvamo hrvatsku granicu, nego i obnavljamo novozagrebački rotor! Moramo ljudima osvijestiti i koliko je važno tko će u ime Hrvatske djelovati u Europskom parlamentu! Zastupnici naše narodnjačke i demokršćanske stranke, ili raznorazne lijeve frakcije koje bi izbacile vjeronauk iz škola?!?

Pozivam vas da i to zajedno odradimo, vođeni nedvojbenim uspjesima naše stranke i naše Vlade, i rezultat će biti tu! Sretnih vam još jednom 29 godina!

A A A