Vijesti
15. 4. 2019.

Trijumf u Karlovcu: HDZ pobijedio u 37 od 38 gradskih četvrti & mjesnih odbora!

Trijumf na mjesnim izborima ove nedjelje u Gradu Karlovcu! Od 38 jedinica mjesne samouprave (12 gradskih četvrti & 26 mjesnih odbora), HDZ je pobijedio u njih - 37!

Od ukupno 314 vijećnička mandata, osvojili smo njih - 243! Odnosno čak 77.3 posto! Sve ostale liste (koalicija SDP-Radnička fronta-Reformisti-Naprijed Hrvatska, HSS, HSU, Živi zid, HNS, MOST, SDSS, DSS i tri nezavisne liste) skupa su dobile samo 71 mandat. Ili 22.7 posto!

Damir Jelić (predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije):

Zahvaljujem biračima koji su dali podršku HDZ-u, ali i svim našim sugrađanima koji su izašli na ove izbore! Jer izbori za mjesnu samoupravu u samom su temelju demokracije. Ti izbori su najbliži narodu, „demosu“, čovjeku. Na njima naši susjedi poručuju što trebaju i što žele kako bi što bolje živjeli u svojoj ulici, u svom naselju.

Nada Murganić (predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“):

Karlovčanke i Karlovčani očito su prepoznali one koji su i do sada najviše brinuli o potrebama koje imaju u svojim četvrtima i mjesnim odborima. Prepoznali su HDZ-ove tzv. male projekte, komunalne akcije koje su financirane iz mjesnih proračuna i onoga gradskog, ali i velike investicije i projekte kojih ne bi bilo bez pomoći naše Vlade.

Marija Jelkovac (predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Grada Karlovca):

Pobijedili smo u 37 od 38 jedinica mjesne samouprave! Naš trijumf to je veći jer smo, osim za 6 vijeća, nastupili samostalno. Rezultat je pokazatelj da su građani prepoznali naš dosadašnji rad u mjesnim odborima, gradskim četvrtima i Gradu, ali je isto tako i potvrda neprijepornih ekonomskih i svih drugih postignuća HDZ-ove Vlade!

Ovaj nas uspjeh obvezuje da nastavimo maksimalno raditi u interesu naših sugrađana i u svrhu ravnomjernog razvoja svih dijelova Grada Karlovca. Velika hvala svima na trudu, predanom angažmanu i visokoj motiviranosti! U nadolazeće EU izbore nismo mogli imati bolji i ljepši uvod!

Damir Mandić (gradonačelnik Karlovca)

HDZ je u Karlovcu uvijek bio sa svojim narodom i među njim! Na tragu te bliskosti s „terenom“, naša gradska uprava razvila je iskreno partnerstvo s vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti te u najvećoj mogućoj mjeri uvažavala njihove želje, programe i projekte pri donošenju proračuna.

Pokupska dolina: snažna podrška našoj vladi!

Karlovački HDZ iznimno je ponosan i na rezultat u Mjesnom odboru Pokupska dolina. Iako smo jedini imali listu, na ove je mjesne izbore izišlo neuobičajeno visokih 37.6 posto građana (242 od 643 birača) - u znak zahvale i podrške našoj Vladi i našoj gradskoj upravi! To je područje uz rijeku Kupu, naime, u prošlosti bilo 10-ak puta poplavljivano, no sada su zahvaljujući Vladi RH i europskim sredstvima koje je povukla ostvareni znatni pomaci u rješavanju problema obrane od poplava.

A A A