Vijesti
15. 4. 2019.

Plenković uručio ključeve novih domova obiteljima iz Hrvatske Kostajnice čije je kuće uništilo klizište

Rečeno - učinjeno! Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je danas na potpisivanju Ugovora o darovanju nekretnina u dosadašnjem državnom vlasništvu u trajno vlasništvo obiteljima u Hrvatskoj Kostajnici čija je imovina stradala prošle godine zbog klizišta te im je uručio ključeve od novih domova.

Plenković u Hrvatskoj Kostajnici: Osigurat ćemo smještaj ljudima i pomoći u rekonstrukciji njihovih kuća!

- Želim još jednom izraziti zadovoljstvo zbog obitelji kojima je danas riješeno najvažnije pitanje za svakog čovjeka, a to je da ima krov nad glavom - naglasio je Plenković.

Promptna reakcija naše Vlade

Naglasio je da je Vlada odmah na prvoj sjednici, čim joj je naš mladi gradonačelnik Dalibor Bišćan javio da je klizište odnijelo više kuća, donijela odlukuda državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar poduzme sve mjere kako bi se pomoglo obiteljima kojima su uništeni domovi.

Hrvatska Kostajnica: Naš Dalibor Bišćan - najmlađi gradonačelnik u Lijepoj Našoj!

- Najprije im je osiguran privremeni smještaj. A evo sada, u samo 13 mjeseci, osigurali smo im i novi, trajni, adekvatni smještaj. Zamjenske kuće, koje smo morali i obnoviti, čak imaju više kvadrata od onih prijašnjih. Država je reagirala na najprimjereniji mogući način. Domovi su uistinu brzo obnovljeni s obzirom da se radilo o izvanrednim okolnostima. Iz razgovora s obiteljima vidim da su zadovoljne i sretne.

A A A