Vijesti
29. 4. 2019.

Trijumf u Šibeniku: Od 45 gradskih četvrti & mjesnih odbora, imamo apsolutnu većinu u - 39!

Najbolja uvertira u nadolazeće europske izbore! Šibenski HDZ trijumfirao je na jučerašnjim izborima za mjesnu samoupravu: od ukupno 45 gradskih četvrti & mjesnih odbora, imamo apsolutnu većinu njih čak - 39! Ili 87 posto!

Rezultat je to impresivniji jer smo na ove izbore izašli samostalno u svim četvrtima i odborima! Pritom vrijedi spomenuti i kako bismo koaliranjem mogli preuzeti odgovornost i za Gradsku četvrt Stari grad i za Mjesni odbor otoka Žirja.

77% svih vijećničkih mandata

Pogledajmo i prema mandatima: od ukupno 337 vijećnika, HDZ ih ima - 258 (77%)! Daleko, daleko iza nas su SDP s 33 mandata (10%) te Neovisni za Hrvatsku & Hrast/HKS s po 8 mandata (2,3%).

Slijede Nezavisna lista Stipe Petrine & BM 365 s po 3 vijećnička mjesta (0,9%) te HSS s 1 mandatom (jednim!). Sve ostale liste grupa građana morale su se zadovoljiti s 23 vijećnika (6,8%).

Željko Burić (gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika):

Rezultati su potvrda dobrog, kontinuiranog rada i HDZ-a i Gradske uprave - hvala svim sugrađankama i sugrađanima na povjerenju! Posebno je zadovoljstvo to što smo preuzeli odgovornost za neke nove četvrti i odbore - u kojima su pobijedile naše mlade snage koje tek čeka politička budućnost, ali i odgovornost da opravdaju povjerenje svojih sumještana. Idemo po pobjedu i na EU izborima!

Nediljko Dujić (predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije):

Naši su sugrađani očito prepoznali kvalitetni rad HDZ-a u Gradu Šibeniku i županiji, ali svakako i na nacionalnoj razini! Uopće ne sumnjam da ćemo i za mjesec dana slaviti pobjedu na EU izborima - kako u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj!

A A A