Vijesti
30. 4. 2019.

Varaždinska županija: Studentski dom u Gradu Baroka u cijelosti je izgrađen s 141,6 mil. kn iz EU fondova!

Kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a - predvođeni nositeljem liste Karlom Resslerom - 7. dana predizborne turneje Lijepom Našom pohodili su Varaždinsku županiju. Obilazak su započeli u Općini Visoko - ispred „Beline lipe“, koja je kao jedno od najstarijih stabala u Hrvatskoj proglašena zaštićenim spomenikom prirode. Prema legendi, lipu je zasadio hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. Arpadović kada je 1242. bježao pred Tatarima u Dalmaciju.

Potom su u Podrutama (Grad Novi Marof) polaganjem vijenca odali počast petorici promatrača Europske zajednice koji su ubijeni u raketnom napadu borbenog zrakoplova MIG-21 bivše JNA na njihov nenaoružani helikopter.

Bogati & sadržajni program obilaska

Uslijedilo je druženje s građanima u središtu Novog Marofa & nove postaje: Ljubešćica (Poduzetnička zona), Varaždinske Toplice (gradilište Hotela „Bernarda nova“), Ludbreg (tvrtka Ducati komponenti & Mljekara „Antun Bohnec“), Svetog Đurđ (druženje s građanima), Martijanec (dječji vrtić u izgradnji) i Trnovec Bartolovečki (Poduzetnička zona i druženje s građanima).

Prilikom svih druženja s građanima, kojima su se u Varaždinu pridružili nositelji lista HDZ-a za nadolazeće izbore za vijeća mjesnih odbora, naši su kandidati isticali koristi hrvatskog članstva u Europskoj uniji, čijim su sredstvima i iznikle gore navedene poduzetničke zone.

Novi Studentski dom u Varaždinu

Naravno, obilazak Grada Baroka nije mogao proći bez posjeta hipermodernog, nedavno otvorenog Studentskog doma - sa 141,6 milijuna kuna u potpunosti financiranog iz EU fondova!

Varaždin: Zahvaljujući bespovratnih 141,6 milijuna kuna iz EU fondova, otvoren hipermoderni studentski dom!

I više nego sadržajni program u Varaždinskoj županiji zaključen je sjednicom proširenoga Županijskog odbora HDZ-a u Jalžabetu, gdje je naše kandidate dočekalo više od 300 naših članica i članova. Koji su poručili: Zajedno, pobjeđujemo i na ovim europskim izborima!

Izjave naših kandidat(kinj)a

Karlo Ressler: Od Lisabona do Helsinkija, od Dublina do Atene, diljem Europe puno je razlika. No jedno je svima nama zajedničko - u središtu svakog mjesta, od metropole do malog sela, nalazi se - kršćanska crkva! Na našim čvrstim narodnjačkim i demokršćanskim temeljima, nastavljamo graditi - Hrvatsku za generacije! Imamo gotovo 100.000 radnih mjesta više nego prije tri godine! Zahvaljujući EU sredstvima gradimo, proširujemo ili obnavljamo više od 500 dječjih vrtića, od kojih dio upravo u Varaždinskoj županiji! Činjenice su jasne i nepromjenjive! Još nešto: više od 80 posto javnih investicija u Hrvatskoj dolazi iz EU fondova!

Sunčana Glavak: Europa se od zadnjih izbora znatno promijenila, pred nama su novi izazovi - s kojima će se suočavati i budući zastupnici u Europskom parlamentu. Stoga je ključno u Strasbourg i Bruxelles poslati ljude koji znaju i koji hoće. A to su dokazani kandidati i kandidatkinje s naše liste - koji će snažno zastupati interese Varaždinske županije, svih njenih gradova i općina, kao i interese cijele Lijepe Naše!

Stjepan Ribić: Sretan sam što sam se vratio na brežuljke od kuda moji potječu, u predivnu Varaždinsku županiju. S 14 godina priključio sam se hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Iako sam mogao živjeti u Rimu gdje sam imao siguran posao nakon doktorata na Papinskom sveučilištu Urbaniana, odlučio sam se vratiti jer želim da moja djeca odrastaju u jedinoj nama Domovini!

Stjepan Adanić: Kako je jednom rekao kardinal Franjo Kuharić - „Ako želiš da te vide, ustani. Ako želiš da te čuju, budi glasan. Ako želiš da te vole, budi hrabar“. ZA snažnu, sigurnu i uspješnu Hrvatsku u moćnom NATO-u i razvijenoj Europi - ondje gdje ju je vidio i naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman!

A A A