Vijesti
6. 5. 2019.

Nijedna Vlada kao ova naša nije toliko ulagala u Istru & tako čvrsto stala u zaštitu savudrijskih ribara!

Zelena skupina HDZ-a nastavila je turneju Lijepom Našom posjetom Istarskoj županiji. Ovo je već drugi dolazak naših kandidat(kinj)a Istri nakon što je Plava skupina 26. travnja obišla Pulu, Pazin i Rovinj, gdje je i predsjednik Plenković sudjelovao na središnjem skupu toga predizbornog dana.

Iz Rovinja: HDZ je stranka snage, okupljanja, postignuća i - pobjeda!

Iz Istre: Hospicij blaženog Miroslava Bulešića pružat će skrb za oko 220 terminalnih bolesnika

Spoj iskustva & mladosti, Domovinskog rata & EU fondova

Kandidati su prvo posjetili Pazin, administrativno sjedište Istarske županije, u kojem su na konferenciji za medije predstavili i sebe Program HDZ-a za europske izbore “Hrvatska za generacije”.

Redom su se - prema mjestima na listi - predstavili Marijana Balić (saborska zastupnica iz Vukovara, voditeljica europskih projekata u županijskoj Razvojnoj agencije Hrast & suosnivačica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata), Stjepan Ribić (doktor znanosti s Papinskog sveučilišta Urbaniana u Gradu Vatikanu, voditelj regionalnog predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu & maloljetni dragovoljac Domovinskog rata), Danijel Marušić (dugogodišnji brodsko-posavski, doktor veterinarske medicine & član hrvatskog izaslanstva u Odboru regija Europske unije) te Stjepan Adanić (general HV-a, ratni gradonačelnik Varaždina & bliski suradnik prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana).

Istarski ipsilon & Pulska bolnica

U ostalom dijelu konferencije naglasak je bio na EU projektima koji se u velikom broju realiziraju i u Istarskoj županiji na dobrobit svih građana, ali i na ruci suradnje i iskrenog partnerstva koju naša Vlada od prvog dana pruža ovom kraju Lijepe Naše.

Neurozni napadi vodstva IDS-a već su postali neukusni! „Zaboravljaju“ što je sve naša Vlada učinila za Istru!

Kandidati su izdvojili dva projekta od iznimne važnosti za Istru. Prvi je izgradnja punog profila Istarskog ipsilona, a drugi rekonstrukcija i proširenje Pulske bolnice, čiji se završetak očekuje krajem godine. Radovi su započeli u mandatu naše, HDZ-ove, Plenkovićeve Vlade - u našem će mandatu i završiti. Čak 75% ukupnih sredstava uloženih u Opću bolnicu Pula pristigla su iz državnog proračuna i, opet preko Vlade RH, iz EU fondova.

IDS-ove maliciozne podvale

Kako reče predsjednik Plenković, “u Istru ulažemo kao da je u njoj HDZ na vlasti od ’90-ih”:

- U prilog tome najbolje govore brojke. 160 milijuna eura za Istarski ipsilon. 130 milijuna kuna za Arheološki muzej u Puli. Nema cesta koje u Istri nismo obnovili. 220 milijuna eura ugovorenih EU projekata za Istarsku županiju. Od svih hrvatskih županija, najviše državne imovine smo dali gradovima i općinama upravo u Istri. Da Pulsku bolnicu i ne spominjem! Stoga su, bit ću blag, zločeste IDS-ove laži da HDZ i Andrej Plenković ne vole Istru.

Toliko o IDS-ovim podvalama o “zanemarivanju” Istre! Vjerujemo da će i građani Istre to znati prepoznati te uvidjeti razliku između onih koji vode odgovornu i ozbiljnu politiku, usmjerenu prema ravnomjernom regionalnom razvoju svih krajeva Lijepe Naše, te onih čiji pogled ne seže dalje od izbora do izbora i od partikularnih poslovno-stranačkih interesa.

Nakon briljantnih pobjeda na parlamentarnim i lokalnim izborima, HDZ s ovim vodstvom ide po trijumf i na skorašnjim europskim izborima. Osvajamo najmanje 5 mandata!

Buje, Umag, Sveti Petar u Šumi, Savudrija

Osim u Pazinu, kandati Zelene skupine tijekom još jednoga uspješnoga predizbornog dana družili su se s građanima i u Bujama i Umagu, gdje su položili vijenac na Spomen-obilježje svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata (Park Humagum), u Svetom Petru u Šumi - istarskoj općini u kojoj je od prvog dana HDZ na vlasti - obišli su pavlinsku crkvu i samostan, koji se spominje u povijesnim kronikama još početkom 12. stoljeća, a u Savudriji su razgovarali s ribarima i potom pohodili svjetionik u istoimenoj vali, najzapadniju točku Republike Hrvatske.

Nijedna Vlada kao ova naša nije toliko brinula ne samo o cijeloj Istri, nego i o savudrijskim ribarima!

S koleg(ic)ama danas u Istri nije bio nositelj pobjedničke liste HDZ-a Karlo Ressler jer je u Osijeku, na Pravnom fakultetu, sudjelovao na tribini "Ususret izborima za Europski parlament".

A A A