Vijesti
5. 6. 2019.

Dubravka Šuica izabrana za potpredsjednicu Kluba EPP-a u Europskom parlamentu!

Nakon što je Europska pučka stranka (EPP) još jednom pobijedila na EU izborima te s najvećim brojem zastupnika (180) ostala najsnažnija politička grupacija u Europskom parlamentu, danas je naša Dubravka Šuica, voditeljica HDZ-ove delegacije u Strasbourgu i Bruxellesu, izabrana za potpredsjednicu Kluba EPP-a. I to s daleko najvećim brojem glasova od svih kandidat(kinj)a - 145!

Ovo veliko priznanje za Šuicu osobno, našu stranku i sve naše eurozastupnike stiglo je kao rezultat višegodišnjega predanog rada HDZ-ove delegacije te snažne pozicije koju HDZ, predvođen predsjednikom Andrejem Plenkovićem, zauzima unutar EPP-a, dominantne političke obitelji Starog kontinenta, koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra.

Weber opet predsjednik

Osim Dubravke Šuice, na sjednici Kluba EPP-a (EPP Group) izabrano je još 9-ero potpredsjednika, kao i stari-novi predsjednik Manfred Weber (bavarski CSU). Sad čekamo, poručuju HDZ-ovi europarlamentarci, da bude izabran za predsjednika Europske komisije!

- Uistinu mi je čast biti dijelom Predsjedništva najsnažnije političke obitelji u Europi! Drago mi je da su kolegice i kolege prepoznali moj dugogodišnji angažman te da ću svojim znanjem i iskustvom moći još više pridonijeti radu EPP-a. Puno je posla pred nama, veselim se suradnji s našim novim zastupnicima! - poručila je Šuica, koja je i potpredsjednica Žena EPP-a (EPP Women).

Za Schengen, a protiv EU dviju brzina!

Obraćajući se Klubu EPP-a, Šuica je naglasila da će nastaviti s borbom za hrvatske državne i nacionalne interese:

- Dolazim iz RH, najmlađe članice EU-a, koja od ilegalnih migracija štiti i sebe i najdužu vanjsku granicu Unije: oko 1300 kilometara s BiH, Srbijom i Crnom Gorom! Zato ću se i dalje snažno zauzimati za ulazak Hrvatske u Schengen. Nećemo Europu dviju brzina, ne želim dijeliti EU na „Schengen“ & „Non-Schengen“, „Eurozone“ & „Non-Eurozone“, istok & zapad, sjever & jug! Želim da budemo ujedinjeni i jednaki! Očekujem vašu podršku i nastavak suradnje!

Najutjecajnija iz Republike Hrvatske

Izbor za potpredsjednicu Kluba EPP-a još je jedno veliko priznanje za Šuicu nakon što ju je nezavisni briselski think-tank VoteWatch Europe nedavno proglasio najutjecajnijom eurozastupnicom iz Republike Hrvatske. I to drugi put u zadnje 3 godine!

VoteWatch Europe: Dubravka Šuica - najutjecajnija hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu!

A A A