Vijesti
23. 5. 2019.

Samo 30 godina od samostalnosti, RH će predsjedati Europskom unijom! To je golemo postignuće hrvatskog naroda!

Nakon Zagreba i Splita, i u Rijeci je održan veličanstveni, pobjednički skup HDZ-a. U prepunoj dvorani „Dinko Lukarić“ na Kozali naše su kandidatkinje i kandidati predstavili sebe i Program „Hrvatska za generacije“, a predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković zaključio je skup snažnim, nadahnutim govorom. Sjajna najava još jedne pobjede na EU izborima!

Vizionarski program dr. Tuđmana

Obraćajući se mnogobrojnim članovima i simpatizerima stranke, Plenković je istaknuo da su EU izbori prilika da HDZ kapitalizira svoju snagu i principijelnu odluku da izađe samostalno na izbore, a ne da naša stranka služi kao „sredstvo prijevoza“ kako bi drugi ostvarili mandate.

- Sloboda, domoljublje, narodnjaštvo i demokršćanstvo, ali i euroatlantski put RH, bili su utkani u program našeg utemeljitelja i vizionara dr. Franje Tuđmana, program uz koji je u tim presudnim trenucima stao hrvatski narod! Za mjesec dana proslavit ćemo 30. obljetnicu osnutka HDZ-a, najmoćnije, stožerne političke snage u Hrvata - i to nakon još jedne pobjede na EU izborima! Unaprijed vam čestitam i jedno i drugo!

Merkel jako zadovoljna

Dodao je i da je kancelarka Angela Merkel, svjesna snage naše stranke, došla je u Zagreb dati podršku HDZ-u - s respektom i kao prijateljica.

- Za sve „dušobrižnike“, dobro se osjećala. Bila je jako zadovoljna sa skupom i atmosferom u Ciboni!

Autentično, vjerodostojno, europski

Naglasio je da je ključna razlika između naše i svih ostalih kandidacijskih lista ta što HDZ vodi politiku autentičnosti, vjerodostojnosti i ukorijenjenih europskih smjernica.

- Razlika nije samo u tome što smo predvodili hrvatski narod u uvođenju demokracije, obrani i oslobođenju Domovine te ulasku u NATO i EU, gdje je Lijepu Našu vidio i dr. Tuđman, nego i u jasnom europskom smjeru, poznavanju EU institucija i odgovornom vođenju politike. Postoje i oni koji bi nas htjeli vratili 10, 20 godina unatrag - i koji su otkrili pojam „suverenizam“ s tri desetljeća zakašnjenja u odnosu na HDZ! Ti i takvi neće proći! Jer, hrvatski ljudi sve više osjećaju konkretne koristi EU članstva, da je Europa dobra za njihov život, za prosperitet, ravnomjerni razvoj i gospodarski napredak.

Koristi našeg EU članstva

Nema te organizacije u svijetu - dodao je Plenković - koja bi nam nepovratno dala novac za ostvarenje sna o teritorijalnom spajanju Lijepe Naše Pelješkim mostom, izgradnju ili obnovu 500 vrtića, stvaranje 96.058 radnih mjesta, koliko ih je danas više nego na početku našeg mandata, ali i milijardu kuna za vrhunsko opremanje policije koja čuva našu granicu! Tako se štite nacionalni interesi!

- U samo 30 godina od jedne jedinice bivše države, bez međunarodnog subjektiviteta, došli smo do toga da ćemo 2020. predsjedati Europskom unijom! To je golemo postignuće hrvatskog naroda! 2013. i 2014. slavili smo na EU izborima, odnijeli briljantne pobjede 2016. i 2017. na parlamentarnim i lokalnim izborima. Zajedno i odvažno, pobijedit ćemo i 26. svibnja. Za snažnu i sigurnu Hrvatsku u snažnoj i razvijenoj Europi! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH!

A A A