Vijesti
16. 1. 2019.

SDP-ovci, rejting nam je duplo veći od vašeg! Članovi i zastupnici bježe iz vaše stranke jer ste slabi i patetični!

Aktualnim prijepodnevom („aktualac“) Hrvatski sabor započeo je svoju novu, jedanaestu sjednicu.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s članicama i članovima Vlade, odgovarao je na pitanja saborskih zastupnica i zastupnika.

Donosimo ključne naglaske iz odgovora predsjednika Plenkovića:

Doprinos demokraciji

Prije svega, zastupniče Hajdaš Dončić, kad već govorite o hrvatskom gospodarstvu, naš rast je 2,8 posto, smanjujemo javni dug, raste zaposlenost, a nezaposlenost nikad nije bila niža, izvoz je veći za 4,4 posto, imamo rekordni broj dolazaka turista, raste i potrošnja... Pogledajte samo efekte porezne reforme i prije nego što je stupila na snagu! Trgovački lanci su se natjecali tko će više smanjiti cijenu! Valjda i sami idete u dućan, pretpostavljam da vidite efekt. U razdoblju od 8 godina prije naše Vlade prosječna je plaća povećana za oko 330 kuna. A otkad smo mi tu, za više od - 600! To su sve činjenice, kao što se vidi iz anketa, koje hrvatski ljudi cijene. HDZ-ov je rejting dvostruko veći od SDP-ova!

Što se tiče demokracije, funkcioniranja institucija, slobode medija… mislim da je moj doprinos konstruktivan, u duhu visokih standarda. Došao sam u ovaj visoki dom i stao pred zastupnike više puta nego itko drugi!

I funkcioniranje stranaka doprinosi demokraciji, a vi biste se kao suspendirani član Predsjedništva SDP-a mogli malo i time baviti. Članovi diljem Hrvatske i zastupnici bježe od SDP-a jer ste slabi, jer ste patetični!

Želimo vratiti INA-u u hrvatske ruke

Zastupniče Petrov, Vlada RH stoji kod stava da želi vratiti INA-u u hrvatske ruke, ali odluke o Rafineriji Sisak - čija je transformacija na dnevnom redu već čitavi niz godina - donosi uprava tvrtke. Potrebe cijele Hrvatske za naftnim derivatima iznose 2,7 milijuna tona, a Rijeka može proizvoditi 4,5 milijuna tona. Želimo da INA bude uspješna, profitabilna i vertikalno integrirana tvrtka - pri čemu bi Sisak ostao njeno važno poslovno središte.

Pobjednička stranka

Zastupnice Mrak Taritaš, predsjednik sam Vlade, dobio sam povjerenje građana i radim taj posao sa svom energijom i odgovornošću koju imam. Što se tiče EU izbora, vidim da vi svi skupa, te male stranke, nastojite skupiti nešto ne biste li nekako prešli prag. Na to ste se sveli. Za razliku od vas, HDZ će ići na te izbore i pobijediti kao i 2013. i 2014. godine, bit ćemo dio ponovno najjače, pobjedničke političke grupacije, EPP-a, te ćemo i dalje ozbiljno pristupati europskim temama.

Kada smo preuzeli Vladu, zatekli smo 9 posto ugovorenih europskih sredstava. A sada smo na više od - 60! Posvećeni smo pitanjima Višegodišnjega financijskog okvira, borbe protiv ilegalnih migracija, kako ćemo prebroditi krizu koja trese Ujedinjenu Kraljevinu… Umjesto banalnih pitanja koja postavljate, malo i Vi pridonesite da te važne teme dignemo na višu razinu.

A A A