Vijesti
26. 2. 2019.

Idemo po tri uzastopne pobjede: za Ličko-senjsku županiju, Europski parlament i predsjednicu RH!

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković gostovao je u emisiji Hrvatskoga radija "S Markova trga". Osvrnuo se, među ostalim, na svjetonazorsko lutanje HSS-a, na nadolazeće izbore za članove Europskog parlamenta, izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije te one na kraju godine za predsjednicu RH...

Gostovanje Gordana Jandrokovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O EU izborima

HDZ će uvjerljivo pobijediti! Očekujemo najmanje pet mandata na izborima za članove Europskog parlamenta. Prema svim istraživanjima, građani prepoznaju našu odgovornost i ozbiljnost u vođenju države. I to će biti jedna od poruka u našoj izbornoj kampanji: da pokažemo tko ima kapacitet i znanje za upravljanje državom te bavljenje i europskim temama, a tko isključivo manipulacijama, uvredama ili optužbama na račun drugog pokušava steći ponešto političkih bodova. HDZ će svoju kandidacijsku listu, pobjedničku, objaviti kada za to dođe vrijeme. Pogledajte SDP: radi malo medijske pažnje prerano su izašli s kandidatima, a izazvali su samo kontraefekt i unutarstranačke konflikte.

O izlasku HSS-a iz EPP-a

HSS već dugi niz mjeseci više nije narodnjačka stranka desnog centra. Vrlo otvoreno nastupaju s lijevih pozicija. Ponekad su čak i ljeviji od SDP-a, posebno njihov predsjednik. Očito su samo tražili povod kako bi napustili Europsku pučku stranku, u koju po svjetonazoru više ne pripadaju.

O izborima u LSŽ-u

Darko Milinović vodi kampanju konfrontacije na koju HDZ, pogotovo s nacionalne razine, neće uzvraćati. I u Lici očekujemo pobjedu. Novo županijsko vodstvo HDZ-a sastavilo je listu kvalitetnih i dokazanih kandidata, a zadaća im je promovirati interese Like. Oni vode politiku suradnje Gospića i Zagreba, jer samo suradnjom sa središnjom vlasti Lika može prosperirati.

O izborima za predsjednicu RH

Očekujemo da će vrlo skoro predsjednica najaviti svoju ponovnu kandidaturu. Bili smo i jesmo potpuno jasni: podržat ćemo gospođu Kolindu Grabar-Kitarović i ona će, nakon što najavi kandidaturu, biti predsjednička kandidatkinja HDZ-a. Imat će, čini se, dosta izazivača, ali očekujemo da obrani mandat - unatoč prljavoj kampanji koja se protiv nje vodi, posebno unatrag mjesec dana. Pokušavaju je kompromitirati pojedinci koji su očito imali neka svoja, druga očekivanja.

O HDZ-u kao stožernoj nacionalnoj stranci

Politička opcija iz koje je došla i predsjednica, Hrvatska demokratska zajednica, opcija je desnog centra, opcija koja je domoljubna, poštuje tradicionalne hrvatske vrijednosti, koja se kroz povijest pokazala kao najjača zaštitnica hrvatskih nacionalnih interesa. HDZ je predvodio Hrvatsku kada je izborila državnu neovisnost, kada je obranjena i oslobođena, kada smo ušli u NATO... Predbacivati nama, pa tako i predsjednici Republike, nedostatak domoljublja ili nebrigu za državne interese - to mogu samo zlonamjerni.

O oporbenim izgredima u Saboru

Ovaj saziv poznat je po tome da se vrlo često govori izvan okvira zadane teme. I ova saborska godina dosta je burno započela, dosta je incidenata. Možemo govoriti o trendu korištenja grubih izričaja, kleveta i uvreda - jer je to dijelu zastupnika jedini način da dobije medijsku pozornost. Što je pitanje i za medije jer pažnju najčešće dobiju ti i takvi, dok u sjeni ostaju oni koji doista rade i argumentirano raspravljaju o zakonima.

A A A