Vijesti
28. 3. 2019.

SDP & IDS dijelili su Uljaniku šakom i kapom, a nijednom nisu proveli nadzor nad trošenjem toga silnog novca!

Iznoseći stajalište HDZ-a, predsjednik našega zastupničkog kluba Branko Bačić ocijenio je skandaloznim pokušaje oporbe da za ono što je činila ili nije činila SDP-ova i IDS-ova, Milanovićeva Vlada pripiše odgovornost Vladi predsjednika Andreja Plenkovića:

- „Zaboravljate“ da je upravo ova Vlada zatražila provjeru jesu li uprave brodogradilišta namjenski potrošile novac koji je im dala država! Da je ranije provođen nadzor nad korištenjem proračunskih sredstava, a bili ste četiri godine na vlasti i tada dijelili milijarde kuna Uljanik grupi, ovakvih problema danas ne bi bilo! A danas nema, kako reče premijer, "ni para ni brodova". Pokušajima svaljivanja krivnje na druge i pilatovskim pranjem ruku neće se riješiti problem.

Bernardićev obraz k'o opanak

Podsjetio je „zaboravne“ SDP-ovce i IDS-ovce da su još 2017. godine, samo 2-3 mjeseca nakon što je HDZ preuzeo odgovornost za upravljanje državom, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo financija provela nadzor nad korištenjem tih sredstava u brodogradilištima te o svojim spoznajama izvijestila DORH:

- Prije samo 10-ak dana imali smo priliku slušati Davora Bernardića kako s ove iste govornice poručuje da je državni odvjetnik na godišnjem odmoru i poziva ga da se vrati i utvrdi tko je odgovoran za Uljanik. A sada ima obraza osporavati ta ista uhićenja koja je sam ultimativno tražio!?!

„Zaboravni“ SDP-ovci & IDS-ovci

SDP & IDS, tražeći krivca u drugima, „zaboravljaju“ i da su zahvaljujući upravo ovoj Vladi radnicima Uljanika i 3. maja isplaćene sve plaće u prošloj godini - nastavio je Bačić:

- Unatoč svemu, naša je Vlada izdala i sanacijsko jamstvo kako bi dala vremena upravi Uljanik grupe i njenom tzv. strateškom partneru - kojeg je sama birala - da napravi plan restrukturiranja. No on je loše napravljen, odbacila ga je i Europska komisija, i sada smo tu gdje jesmo. Taj je veliki problem sada isporučen na stol naše Vlade uslijed činjenja ili nečinjenja SDP-a i IDS-a te, malo rečeno, nesposobnih uprava s čijim postavljanjem HDZ nije imao nikakve veze!

Poklopite se ušima!

Naslijedili smo i problem Agrokora, koji je također godinama prije nas bio guran pod tepih:

- Usprkos pustoši koju su iza sebe ostavili SDP i IDS, usprkos Agrokoru i 3 milijarde kuna koje smo morali izdvojiti za jamstva koja su prije nas dana brodogradilištima, uspjeli smo Hrvatskoj vratiti kreditni rejting na investicijsku razinu, što je najbolje priznanje radu naše Vlade i reformama koje provodi.

Stoga jednostavno poručujem kolegama Marasu & Bernardiću i gospodi iz IDS-a, koji osporavaju rad ove Vlade te na nju pokušavaju svaliti vlastite grijehe, neka se poklope ušima! - zaključio je Bačić.

A A A