Vijesti
24. 5. 2019.

Plemenita gesta: Naša Sunčana Glavak & Zajednica žena HDZ-a osigurale maturalni ples za 750 učenika!

Još prije 9 godina saborska zastupnica i predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije Sunčana Glavak pokrenula je plemenitu akciju „Svi na maturalni ples“, kojom se maturantima čakovečkih srednjih škola slabijega imovinskog stanja omogućuje da zajedno sa svojim vršnjacima obilježe završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Sunčana Glavak: Zajednica žena HDZ-a Međimurske županije 8. put zaredom organizirala humanitarnu akciju "Svi na maturalni ples"!

Ove godine - 46 maturanata

Zahvaljujući ovoj akciji dosad je prikupljen novac za 750 maturanata! S ponosom mogu reći da smo pomogli brojnim mladim ljudima! - otkrila je na konferenciji za medije Sunčana Glavak:

- Zbog ovoga i vrijedi politički rad, pozitivne reakcije i riječi zahvale onih kojima se pomoglo najveća su nagrada za uloženi trud. Ove je godine tako maturalni ples omogućen za 46 maturanata.

Murganić: jedinstvena akcija!

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić naglasila je da je riječ o jedinstvenoj akciji u Hrvatskoj, koja je uvrštena i u Nacionalni program rada naših „Katarina“:

- Ma kako se djela ponekad mogla činiti mala, ona imaju veliko srce, kao u ovom slučaju!

Zahvalni ravnatelji, roditelji & učenici

U ime ravnatelja, roditelja i učenika zahvalio je Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec:

- Uistinu plemenita gesta kojom se potrebitim učenicima omogućuje da budu dionici proslave završetka srednje škole. Nerijetko sa strepnjom iščekuju tu večer znajući da si ne mogu priuštiti ples, pa  tim više ova akcija Zajednice žena HDZ-a unosi radost u njihova srca i njihove obitelji.

Margareta Mađerić & Dražen Srpak

Konferenciji za medije nazočili su predstavnici donatora - tvrtke Đurkin, Sobočan interijeri, Lepen i Elkos te Grad Prelog - kao i potpredsjednik međimurskog HDZ-a Dražen Srpak, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku & tajnica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Margareta Mađerić te članice međimurske Zajednice žena HDZ-a i članice/članovi  našega stranačkog pomlatka.

Photo: Mladen Grubić (e-medjimurje)

A A A