Vijesti
4. 6. 2019.

Gordan Jandroković započeo službeni posjet Japanu sastankom s premijerom Shinzom Abeom

Službeni posjet Japanu predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković započeo je sastankom s japanskim premijerom Shinzom Abeom u Tokyju. Tijekom sastanka predsjednik Sabora Jandroković i premijer Abe ocijenili su političke odnose vrlo dobrima i prijateljskima te pozdravili uspostavljeni politički dijalog na svim razinama, a posebno na onoj parlamentarnoj.

Ulaganja - Kali tuna i Yazaki

Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, istaknuli su nekoliko dobrih primjera i naglasili zajedničku želju za njenim daljnjim osnaživanjem. Sugovornici su posebno izdvojili kao pozitivne primjere japanskih ulaganja u Hrvatskoj tvrtke Kali tuna i Yazaki, a Jandroković je pozvao japanske ulagače da slijede njihov primjer te istaknuo da su dobrodošli u Hrvatsku.

Premijer Abe spomenuo je Olimpijske igre 2020. u Tokyju, gdje se očekuje velik broj hrvatskih sportaša, što će biti odlična prilika za daljnju promociju Hrvatske i njenog turizma te će pridonijeti većem rastu posjeta japanskih turista Hrvatskoj.

Poziv japanskom premijeru

Jandroković i Abe razgovarali su i o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom te zaključili da će to također biti dobar okvir za bilateralnu, kao i daljnju suradnju EU-a s Japanom.

Zaključno, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pozvao je japanskog premijera Shinza Abea u posjet Hrvatskoj.

A A A