Vijesti
19. 6. 2019.

Nije se obistinila nijedna bojazan ili laž o Konvenciji Vijeća Europe. Nijedna! Niti će se obistiniti!

Na 162. sjednici Vlade RH usvojen je Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, važan operativni dokument koji precizira & poboljšava postupanja državnih tijela i mjerodavnih službi u konkretnim slučajevima nasilja.

Podmetanja u - ništa!

Predsjednik Andrej Plenković naglasio je u svom uvodnom obraćanju da je Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na snazi već godinu dana, a ništa se od lažnih informacija iz negativne kampanje protiv tog dokumenta nije obistinilo:

- Od svega onog što je izgovoreno u kampanji protiv ratifikacije, nije se dogodilo baš ništa. A ništa se od toga neće niti dogoditi! Jako je važno da to hrvatska javnost zna.

NEMA „rodne ideologije“ ni redefinicije braka!

Podsjetio je da je Vlada u Zakon o potvrđivanju ugradila Interpretativnu izjavu, kojom je jasno iskazala da Konvencija ne sadrži obvezu uvođenja tzv. rodne ideologije i izmjene ustavne definicije braka:

- Dio građana, pod utjecajem kampanje,  imao je određene strahove, što je sasvim legitimno u demokratskom društvu. No mi smo Interpretativnom izjavom jasno potvrdili naše temeljne vrijednosti! Nijedna država, u roku koji je istekao 15. lipnja, nije iskazala rezervu ili uložila prigovor na Izjavu, što znači da su suglasne s našim tumačenjem Konvencije. Mi smo odgovorna Vlada, koja u vrijednosnom smislu nema dilema, ali koja isto tako zna što je negativni fenomen nasilja u obitelji.

U praksi se ništa od onoga što su neki tvrdili nije dogodilo - ponovio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

A A A