Vijesti
3. 7. 2019.

Snažan hrvatski glas u Europi!

U Strasbourgu je 2. srpnja konstituiran 9. saziv Europskog parlamenta. Čestitamo našem EU kvartetu! Sigurni smo da će Karlo Ressler, Dubravka Šuica, dr. sc. Tomislav Sokol i Željana Zovko snažno štititi hrvatske nacionalne interese te na najbolji mogući način zastupati Lijepu Našu, ali i Hrvate u BiH!

Ressler: EU politike u interesu hrvatskih ljudi!

Karlo Ressler, koji je jučer i službeno postao eurozastupnik, još jednom je putem društvenih mreža zahvalio svim biračima:

- Povjerenje koje ste mi ukazali nastojat ću opravdati svojim predanim radom! Želim sa svakim svojim danom u Strasbourgu i Bruxellesu utjecati da se u kreiranju europskih politika snažno čuje hrvatski glas te da interesi hrvatskih poduzetnika, hrvatskih studenata, hrvatskih ljudi budu zastupljeni na najbolji mogući način!

3. mandat Dubravke Šuice

Voditeljica Delegacije HDZ-a u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, naša zastupnica već u 3. mandatu, oglasila se pak na FB-u „ležernijom“ objavom:

- Vjerovali ili ne moj novi broj je #13! A ja vjerujem da je to sretan broj! #luckynumber

Sokol: Demokršćanske vrijednosti & sigurnost

Dr. sc. Tomislav Sokol, koji je - kao i Ressler - prvi put postao eurozastupnik, gostovao je zajedno s kolegicom Željanom Zovko u Bruxellesu u TV emisiji „Iz srca Europe“.

- Primjer zaštite nacionalnih interesa jest imati bogatu i razvijenu Hrvatsku iz koje mladi neće odlaziti, nego će ostajati i zasnivati svoje obitelji. Afirmacija demokršćanskih vrijednosti te našeg načela solidarnosti i supsidijarnosti, sigurnost i borba protiv ilegalnih migracija bit će u fokusu mog mandata - istaknuo je, među ostalim, Sokol.

Zovko: Ravnopravnost Hrvata iz BiH

O prioritetima Željane Zovke tijekom novog saziva Europskog parlamenta više u zasebnom članku:

Hrvatska je velika odvjetnica europskog puta BiH, ali s Hrvatima kao ravnopravnim narodom!

A A A