Vijesti
18. 7. 2019.

U Vladi je došlo do važnih promjena koje će joj dati dodatan vjetar u leđa u zadnjoj godini mandata!

Ove su promjene bile nužne kako bi se stvorilo ozračje u kojem Vlada može normalno raditi. Odluke su donesene nakon temeljite analize, a vodili smo se načelom maksimalne političke korisnosti za Vladu, vladajuću većinu i HDZ - istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u izjavi za medije vezanoj za rekonstrukciju Vlade.

Naglasio je da je zadovoljan predloženim novim ministrima te da je na svim sastancima o rekonstrukciji Vlade postojala suglasnost da su to važne promjene koje će dati dodatan vjetar u leđa Vladi u zadnjoj godini mandata.

- Nažalost, problemi koje smo imali bacili su u drugi plan sve dobro što se događalo. U medijima, u javnosti ništa drugo nije moglo doći do izražaja od te atmosfere koja je vodila u smjeru analiza što rade ministri, koje su njihove eventualne pogreške, problemi i propusti. Morale su se donijeti ovakve odluke kako bi Vlada mogla nastaviti nesmetano raditi, a one su donesene nakon temeljite analize. Vodili smo se načelom maksimalne političke korisnosti za Vladu, vladajuću većinu i HDZ.

Od novih članova Vlade očekujem maksimalan angažman u ispunjavanju ciljeva važnih za dobrobit hrvatskog društva!

Mostov zahtjev

Dodao je kako smatra da ne treba održati izvanrednu sjednicu Sabora tijekom ustavne stanke radi Mostova zahtjeva za smjenom ministra zdravstva Milana Kujundžića.

- Da je normalna sjednica, da se ne radi o stanci, tada bi se sasvim sigurno raspravljalo o toj točki nakon 30 dana. Međutim, imamo odredbu u poslovniku Hrvatskoga sabora, a i Ustav se toga dotiče, da je za sazivanje izvanredne sjednice potreban zahtjev predsjednice Republike, Vlade i natpolovične većine zastupnika u Saboru.

A A A