Vijesti
6. 8. 2019.

CRO Demoskop: Rast HDZ-a nakon rekonstrukcije Vlade!

Prema redovitom mjesečnom istraživanju političkih preferencija hrvatskih građana, koje za RTL provodi agencija Promocija plus, HDZ je i dalje uvjerljivo najjača stranka s rejtingom od 26.4 posto - što je za skoro postotni poen više nego u srpnju (25.5%).

Rast povjerenja birača u našu stranku analitičari redom vezuju uz uspješnu rekonstrukciju Vlade RH - predvođene predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Hrvatski sabor izglasao povjerenje novim potpredsjednicima Vlade i ministrima!

Kolakušićev pad

Na drugom je mjestu SDP s 22.6 posto. S, dakle, 3.9 postotna boda manje od nas.

Treći izbor i u kolovozu je ostala Nezavisna lista Mislava Kolakušića, ali je sve dalje od potpore koju uživa HDZ: tu listu bira 5.6 posto ispitanika (prema 7.2 posto u srpnju).

Mostova stagnacija

Nakon - kako to ističe RTL - fijaska na europskim izborima, Most je ostao na srpanjskoj razini te „pleše“ oko izbornog praga s podrškom od 4.7 posto.

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na izborima u Metkoviću!

Raskol Neovisnih za Hrvatsku

S 3.4 posto slijede Neovisni za Hrvatsku, stranka koja se raskolila zbog svađe Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

Izgubili su postotni poen u odnosu na srpanj, kada su imali 4.3%.

Pernar & Sinčić „na pola puta do praga“

HSS također bilježi 3.4 posto, a nakon raskola i u Živom zidu novonastala stranka „doktora“ Ivana Pernara uživa potporu od 2.5 posto.

Baš jednako kao i Živi zid koji - citirajmo opet RTL - bilježi najveći pad u ovom istraživanju. „Puhali su za vratom SDP-u za drugo mjesto, a sada su na pola puta do praga“.

Glasni bez glasova

HNS u kolovozu bira 2.2 posto ispitanika, a stranka Milana Bandića ima podršku od 1.9 posto. GLAS je i dalje daleko od praga - na 1.4 posto.

Ostalih je 3.4 posto, a porastao je broj neodlučnih građana - na 13.2 posto.

A A A