Vijesti
13. 8. 2019.

Grlić Radman: Naš cilj - EU kao zajednica država jednakog standarda i gospodarske razvijenosti

Ključne teme predsjedanja RH Europskom unijom bit će bliske hrvatskim građanima. Primjerice, jačanje gospodarstva, kako bismo uhvatili korak sa starijim i razvijenijim članicama EU-a - istaknuo je ministar vanjskih i europskih poslova te član Središnjeg odbora HDZ-a Gordan Grlić Radman gostujući na N1 televiziji.

- Treba nastaviti raditi na tome da EU postane zajednica država jednakih vrijednosti, standarda i gospodarske razvijenosti - dodao je Grlić Radman.

Veliko postignuće predsjednika Plenkovića: EU sredstva i za demografsku revitalizaciju!

Europska perspektiva BiH i susjedstva

Izdvojio je da će i „europska perspektiva zemalja u našem neposrednom susjedstvu“, posebice Bosne i Hercegovine, biti u fokusu hrvatskog predsjedanja u prvoj polovici 2020. godine.

- I drugim državama članicama Europske unije moramo približiti važnost proširenja. Položaj Hrvatske u međunarodnoj zajednici jako je dobar, a povijesni trenutak za našu državu bit će upravo predsjedanje EU-om.

Bilateralno pitanje RH i Slovenije

Ministar je komentirao i slovensko-hrvatski granični spor…

- Želimo da Hrvatska i Slovenija budu primjer u Europskoj uniji kako su uspjele riješiti pitanje arbitražne presude, a države EU-a ohrabruju nas da to učinimo bilateralnim putem.

Ponosni na Teslu

…. kao i nove mitomanske podvale Beograda o „hrvatskom prisvajanju Nikole Tesle“.

- Tesla je rođen u Hrvatskoj, i sam je isticao da se ponosi svojom hrvatskom domovinom i srpskim rodom. I tu nema nikakvog problema. Hrvatska se ponosi što je imala takvoga svjetskog velikana.

A A A